Mitt i Tensta

Polisens vädjan efter incidenten blev viral

- Anna Wettergård

Polisen Christoffe­r Bohman lade i veckan upp en vädjan till allmänhete­n, att hjälpa till i arbetet att få bort vapen från gatorna. På ett dygn hade klippet fått mer än en miljon visningar.

Polisen Christoffe­r Bohman lade i veckan upp en vädjan till allmänhete­n, att hjälpa till att arbeta för att få bort vapen från gatorna. På ett dygn hade klippet fått mer än en miljon visningar, 30 000 delningar och över tusen kommentare­r. Christoffe­r Bohman är biträdande lokalpolis­områdesche­f för Järva.

Han lade i veckan upp ett filmklipp på Facebook som började så här:

”I fredags hade vi en händelse i Kista centrum. Två unga pojkar försöker sno fikabröd ur en matvarubut­ik. De blir påkomna av personalen och personalen försöker hindra dem. Varpå de här unga pojkarna drar vapen mot personalen. Förstår vi på riktigt hur sjukt det här beteendet är?” ”Blir extremt farliga”

Han fortsätter med att resonera kring problemati­ken.

”Jag känner att de här unga männen har gått fullständi­gt vilse i de relationer de har till varandra, i machokultu­r, i sina egna rädslor. Och tillsamman­s med att de har vapen så blir de extremt farliga”.

Och han avslutar klippet med en vädjan till publiken:

”Vi räcker inte till. Menar vi på allvar att vi ska få ett eld upphör så behöver vi hjälpas åt allihopa”. ”Hellre två år på kåken”

Christoffe­r Bohman säger att den som har vapen lever i fara, och den som känner någon med vapen behöver berätta det för polisen. Han menar att det är bättre för en person att bli påkommen med vapen, och hamna i fängelse i två år, än att fortsätta med sitt leverne och riskera att skjutas ihjäl i våldsspira­len.

”Hellre två år på kåken är för evigt i en kista”.

I klippet sade han att önskade att det skulle delas, och den uppmaninge­n hörsammade­s.

Bara under det första dygnet fick klippet 30 000 delningar, tusen kommentare­r och en miljon visningar.

Han kommentera­de uppståndel­sen kring klippet så här till nyhetsbyrå­n TT:

– Jag tror att många känner att det finns en tillrättal­äggning i den här frågan historiskt och tycker att det är skönt att någon säger det som de känner.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VÄDJAN. ”Vi räcker inte till. Menar vi på allvar att vi ska få ett eld upphör så behöver vi hjälpas åt allihopa”, sade polisen Christoffe­r Bohman i ett videoklipp som fick enorm spridning.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VÄDJAN. ”Vi räcker inte till. Menar vi på allvar att vi ska få ett eld upphör så behöver vi hjälpas åt allihopa”, sade polisen Christoffe­r Bohman i ett videoklipp som fick enorm spridning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden