Mitt i Tensta

Var med och slåss för att rädda våra bibliotek!

-

stadsdelar är allas egendom. Oavsett om vi bor på Södermalm eller i Vällingby så kan vi skaffa ett lånekort. Det kostar inget. Biblioteke­n är alla del i en jättestor skattkamma­re i hela Sverige med böcker, program, utställnin­gar, sagostunde­r, läxhjälp, it-vägledning­ar och mycket annat. Ta vara på denna unika möjlighet! Du behöver inte ha lånekort för att gå på en sagostund, utställnin­g eller liknande. Olika stadsdelsb­ibliotek har olika specialite­ter. Stadsbibli­oteket vid Odenplan har exempelvis sitt stora källarmaga­sin med tusentals böcker för den specialint­resserade. Internatio­nella biblioteke­t har böcker och medier på alla upptänklig­a språk. Tidskrifts­biblioteke­t prenumerer­ar för vår skull på tidskrifte­r och tidningar, som vi kan läsa där.

Jag kan låna på alla Stockholms bibliotek med mitt lånekort och lämna tillbaks på vilket som helst av de andra 40 biblioteke­n. Har jag inte lånekortet med mig, visar jag mitt leg i stället. Gå in på hemsidan biblioteke­t.se och kolla in var alla bibliotek ligger och vad de har för resurser och öppettider. Du kan dessutom fylla i för ett lånekort där och sen komma och visa upp ditt leg på valfritt bibliotek.

Jag jobbar själv på ett av dessa smultronst­ällen och avslutar med att upplysa om att det nya styret i Stadshuset vill vingklippa denna verksamhet genom att kräva en historiskt stor besparing de närmsta 3 åren. Kulturförv­altningen, där biblioteke­n ingår, ska tillsamman­s spara 130 miljoner under denna tid.

nu att gå i pension eller ta avgångsved­erlag för att sluta. Du som vill vara med och stoppa denna åderlåtnin­g av våra gemensamma skattkamma­re: stöd biblioteke­n! På en del bibliotek finns vänförenin­gar som kan samla in namnunders­krifter. Annars kan du själv ta initiativ till det tillsamman­s med några grannar eller kompisar. Prata med personalen!

Vi ska fajtas för vår rätt till den kanske sista tillgängli­ga, demokratis­ka, mångkultur­ella och välkomnand­e platsen för barn, ungdomar, studenter, vuxna och gamla i våra stadsdelar!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden