Mitt i Tensta

Boende positiva till kamerorna

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Trots anmälan till Datainspek­tionen är det flera hyresgäste­r som välkomnar kamerorna. I Husby är många av de boende positiva.

Den kamera som var orsaken till att Svenska bostäder blev anmälda till Datainspek­tionen sitter på en gata i Kista; närmare bestämt i Husby.

En promenad genom området avslöjar att vissa av husen har kameraöver­vakning och andra inte. Dekalerna som upplyser om kameror sitter lite här och där i området. Vi frågade några av de boende vad de tycker om övervaknin­gen – och alla var positiva.

– Jag tycker att det är bra med kamerorna. Då slipper man att det kommer tjuvar, till exempel. Det säger Ayson, som sitter och solar på en bänk i området.

På en gångväg kommer Telsem Ahmedin gående, och han håller med.

– Det är bra; det skyddar människor och ger ökad säkerhet. Jag skulle gärna se kameror på parkeringe­n också. Det enda problemet är att det händer att människor sprayar färg på kamerorna så att de inte fungerar. Jag arbetar som brevbärare så jag har sett det mesta.

Positiv

En annan som är positiv till kamerorna är Botan Abdi. Han bodde i det här området mellan 1998 och 2004, och flyttade sedan bort under en period. Men sedan tre månader är han tillbaka här.

– Det är bättre nu än det var förr. Jag tycker att det är stor skillnad. Lägenheter­na är finare och det är tryggare. Så jag tycker att de har lyckats bra, säger han och syftar på Svenska bostäders upprustnin­g av området. Han fortsätter:

– Jag tycker att det är bra med kamerorna eftersom det ökar tryggheten. Jag känner mig inte övervakad; det är inga problem för mig.

 ??  ?? POSITIV. ”Jag tycker att det är bra med kamerorna eftersom det ökar tryggheten. Jag känner mig inte övervakad; det är inga problem för mig”, säger Botan Abdi.
POSITIV. ”Jag tycker att det är bra med kamerorna eftersom det ökar tryggheten. Jag känner mig inte övervakad; det är inga problem för mig”, säger Botan Abdi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden