Mitt i Tensta

Misstänkta för gruppvåldt­äkt frias

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

I augusti i år inträffade en misstänkt grov våldtäkt i Rinkeby. Men nu frias de tre misstänkta, eftersom den utsatta kvinnan inte kunde berätta tillräckli­gt tydligt

om händelsen.

En kvinna mötte upp två manliga bekanta i centrala Stockholm vid 22-tiden på kvällen, och följde med dem till vad hon trodde skulle bli en hemmafest. Men istället hamnade hon i en källare i Rinkeby, där hon enligt egen utsago blev våldtagen av flera män.

Efter händelsen sökte hon hjälp hos en spärrvakt, och blev undersökt på sjukhus. Man hittade då spår från det misstänkta övergreppe­t på och i hennes kropp.

Påverkad under händelsen Åklagaren yrkade på att männen skulle dömas för grov våldtäkt, ”eftersom det rör sig om flera gärningsmä­n och då de hållit fast henne under samlagen”.

Men männen frias ändå av Solna tingsrätt, eftersom den målsägande inte kunnat beskriva händelsen särskilt tydligt i rätten. Kvinnan var påverkad under händelsen och hade bitvis suddiga minnesbild­er, plus att hon tyckte att det var väldigt jobbigt att prata om det.

”Det är fullt förståelig­t att det är jobbigt för målsägande­n att återigen berätta sin berättelse, denna gång för ett rum fullt med främlingar. Det är heller inget konstigt med att hon glömt eller kanske förträngt saker. Även om tingsrätte­n har full förståelse för allt detta så förändras inte det faktum att hennes berättelse inte kan anses klar, lång, levande, logisk eller rik på detaljer på det sätt som krävs för att den ska kunna läggas till grund för en fällande dom”, skriver tingsrätte­n i den friande domen.

 ??  ?? FRIAS. De män som misstänkte­s för en gruppvåldt­äkt i Rinkeby frias av tingsrätte­n.
FRIAS. De män som misstänkte­s för en gruppvåldt­äkt i Rinkeby frias av tingsrätte­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden