Mitt i Tensta

”Nu betalar vi fullt pris för mycket mindre service under sommaren.”

- I Stockholm hela sommaren

Även nästa sommar

kommer kollektivt­rafiken i Stockholms län att kraftigt begränsas på grund av upprustnin­gar som måste göras. Alltså har vi att se fram emot ytterligar­e en sommar när vi får sämre service från SL, men fortfarand­e måste betala fullt pris på våra biljetter.

Visst, många är lediga och bortresta under sommaren. Men vi är ändå ganska många som arbetar större delen av sommaren och som inte kan har möjlighet att åka utanför Stockholms län när vi väl är lediga.

Att försöka åka kollektivt under sommaren innebär att det tar mycket längre tid än normalt, samt att det är oerhört trångt - värre än under värsta rusningsti­d i november. Är det dessutom en varm och solig dag, så är det som en bastu i de flesta tunnelbane- och spårvagnar och svettiga människor står som packade sillar.

De som kan

åker bil, vilket ju inte alls är bra för miljön. Men mycket mer attraktivt än att försöka åka kollektivt, särskilt som man får betala fullt pris för SL-kortet.

Förr kunde vi Stockholma­re som är i staden på sommaren och kanske till och med arbetar juni-augusti, trösta oss med att vi i alla fall fick reducerat pris på vårt 90-dagarskort. Men det togs bort för några år sedan och nu betalar vi fullt pris för mycket mindre service under sommaren.

Återinför lägre taxa

under sommaren, som en kompensati­on för att kollektivt­rafiken inte fungerar då. Eller, ännu hellre, se till att den fungerar.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? SÄMRE SERVICE. Sänk SLtaxan under alla upprustnin­gar på sommaren.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN SÄMRE SERVICE. Sänk SLtaxan under alla upprustnin­gar på sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden