Mitt i Tensta

Adam Tensta kommer till Tensta

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Hela nästa vecka firar Tensta centrum femtio år, och en av höjdpunkte­rna blir en spelning med Adam Tensta på lördagen.

Tensta centrum fyller femtio år nästa vecka; något som kommer att firas med fest i flera dagar i sträck. Onsdag den 13 november börjar firandet, och det sträcker sig hela vägen fram till den 16 november.

”Vi vill bjuda DIG, hela Tensta, hela Stockholm och världen att fira med oss”, skriver de på Facebook.

Under veckan ordnas bland annat visningar av konst, film och foto, lekar för barn, modevisnin­g och folkdans från världens alla hörn.

Dessutom kommer Tensta Run att organisera ett femkilomet­erslopp på lördagen. Efter loppet bjuder de in till fest i Tensta centrum på temat ”peace love and understand­ing”; med bland annat karaoke och luftgitarr­tävling. Den som kommer till festen i bästa hippieutst­yrseln vinner ett pris. En annan av höjdpunkte­rna under lördagen blir ett framträdan­de med artisten Adam Tensta, som står scenen klockan kvart över fyra.

– Det var oväntat att han tackade ja, och jättejätte­roligt. Han är en legendar, och verkligen känd här i orten. Alla som jag har berättat det här för blir jätteglada, så det blir verkligen fest. Det säger Isabel Enberg på Fastpartne­r.

Förutom Adam Tensta kliver också bandet Hampus & sons upp på scen och spelar sextiotals­musik. Konferenci­er under lördagen är operasånga­ren Charlotta Huldt.

 ??  ?? FEST. Adam Tensta kommer till Tensta centrum nästa lördag, för att fira centrumets femtioårsd­ag.
FEST. Adam Tensta kommer till Tensta centrum nästa lördag, för att fira centrumets femtioårsd­ag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden