Mitt i Tensta

Akalla får extra vinterbely­sning

- Emma Löf Hagström

Under vintermåna­derna vill vi skapa en mysig känsla och göra det extra juligt.

December närmar sig med stormsteg och snart är det jul igen. Runt om i staden pågår förberedel­serna fullt för att skapa stämning, och i år har Akalla valts ut för extra piff.

Under 2015 började Stockholms stad utveckla projektet Levande Stockholm. Vad som först mest var en plan för att stänga av fler gator för biltrafik under sommarmåna­derna blev snabbt större, och utvidgades till att även involvera sommartorg och pop upparker. Snart inkluderad­es även en vinterstra­tegi – för att lysa upp staden lite extra i mörkret.

– Levande Stockholm Vinter är ett projekt som ska göra staden mer trivsam och attraktiv. Under vintermåna­derna vill vi skapa en extra mysig känsla i vissa utvalda områden för att pigga upp och göra det extra juligt, säger Erik Söderberg, pressansva­rig på trafikkont­oret.

Vilka områden som väljs ut varierar.

– Det är platser där många människor rör sig och där vi bedömt att det skulle passa bra med extra pynt, säger Erik Söderberg.

Och i år ska alltså Akalla smyckas ut lite extra.

– Inte nog med julgran, utan det blir färggrann julgransbe­lysning och kanske lite julkulor och sådant också, både på Akalla Torg och i Akalla By, säger Erik Söderberg.

Förutom Akalla får även Odenplan, Hässelby, Östberga, Lagplan och Skarpnäck ta del av festlighet­erna.

– Vi håller på att piffa upp dessa platser lite extra med julgransbe­lysning och sådant helt enkelt. Målet är att allt ska vara uppe innan första advent. Det kommer bli fint, säger Erik Söderberg.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? SNART UPPE. Innan första advent beräknas vinterbely­sningen vara på plats.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD SNART UPPE. Innan första advent beräknas vinterbely­sningen vara på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden