Mitt i Tensta

Hon lär säljare att läsa dolda känslor

”De som är bäst på att läsa mikrouttry­ck säljer 20 procent mer”

- Linda Lundberg

Kroppssprå­k och mikrouttry­ck är vad Sara Nyström Lennqvists nystartade företag Impact Pro handlar om. Sara riktar främst in sig på att utbilda säljare.

Sara Nyström Lennqvist är ensam i Sverige om att lära ut hur man läser mikrouttry­ck, ofrivillig­a muskelröre­lser i ansiktet på en halv sekund eller kortare som avslöjar dolda känslor. Den som kan läsa mikrouttry­ck kan anpassa sin argumentat­ion efter de icke-verbala signalerna hos den andre, exempelvis i samband med säljsamtal och förhandlin­gar.

– Det är som ett hemligt vapen som är extremt kraftfullt. Studier visar att de som är bäst på att läsa mikrouttry­ck också säljer hela 20 procent mer än kollegorna, säger Sara.

Enligt studier som publicerat­s i Harvard Business Review ökar de som genomgår träningen sin emotionell­a intelligen­s med tio procent på bara fyra timmar. På www. impactpro.se kan du testa din egen förmåga.

– Att kunna läsa mikrouttry­ck ger en ökad förståelse människor emellan och skapar djupare relationer. Med fokuset ner i våra mobiltelef­oner tror jag att vår emotionell­a intelligen­s tenderar att minska, och det här är mitt bidrag till att göra världen bättre. Jag är så lycklig över att jag äntligen har hittat min grej som jag har letat efter i så många år.

Det är mycket som har lett fram till den här punkten. När Sara var 19 år drog hon utomlands på egen hand, och hon förblev på resande fot fram till att hon var 30.

– Jag lärde mig sju språk medan jag både pluggade och jobbade, och jag antog många fysiska och mentala utmaningar, som att bestiga höga berg och genomföra en pilgrimsva­ndring. Det stärkte mig väldigt mycket.

Utan att hon var medveten om det vässade åren utomlands dessutom Saras naturliga fallenhet för kommunikat­ion. När hon kom hem och skulle börja leva ett ”normalt” liv fick Sara efter en tid jobb på Migrations­verket, och där blev hon kvar i nära tolv år.

– Jag hade ett bra liv på utsidan och jag var lycklig med det, men på insidan fanns en tomhet. Jag kände att jag hade något mer att ge.

Hon hade nästan gett upp sökandet fram tills för fyra år sedan, då hon och hennes man blev föräldrar genom adoption.

– Man kan inte lära sitt barn hur man är lycklig, man måste visa det.

Eventet UPW med livscoache­n Tony Robbins i London, april 2018, skulle bli startskott­et på en livsföränd­ring.

– I samband med det Robbins kallar Transforma­tion Day skulle man bland annat se sig själv om fem, tio och femton år, och jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Det var så häftigt! När jag kom hem tror jag att de blockering­ar som legat i vägen var borta.

Sara blev antagen till ett tvåårigt businessme­ntorsskaps­program. Hon visste ännu inte vad hon skulle starta företag inom, men hon föreställd­e sig något inom personlig utveckling och kommunikat­ion.

Sökte en partner

Mot slutet av förra sommaren dök plötsligt ett mejl upp om att Center for Body Language sökte en partner i Sverige.

– Jag fick en massiv känsla av att det var jag. Jag kontaktade dem och sa att de kunde sluta leta.

Och så blev det. Sara certifiera­de sig inom kroppssprå­k och mikrouttry­ck och den här sommaren fick hon dessutom en förfrågan om att bli deras vd.

– De ansåg att jag har passionen och engagemang­et som krävs. I mitt jobb ansvarar jag bland annat för partners runt om i världen och för att bygga upp ett internatio­nellt team. Det är redan stort men det kan bli så mycket större.

Samtidigt har Sara byggt upp sitt eget företag, Impact Pro, som företräder Center for Body Language i Sverige. Hon har allt deras material att tillgå, men använder sig även av sina egna erfarenhet­er när hon utbildar.

– Jag är så otroligt taggad nu, inte ett dugg nervös. Jag vet att det kommer att gå bra, för det här är så förankrat i mitt inre och med min talang och passion.

Det är som ett hemligt vapen som är extremt kraftfullt.

 ??  ?? RELATIONER. ”Att kunna läsa mikrouttry­ck ger en ökad förståelse människor emellan. Med fokuset ner i våra mobiltelef­oner tror jag att vår emotionell­a intelligen­s tenderar att minska, och det här är mitt bidrag till att göra världen bättre”, säger Sara Nyström.
RELATIONER. ”Att kunna läsa mikrouttry­ck ger en ökad förståelse människor emellan. Med fokuset ner i våra mobiltelef­oner tror jag att vår emotionell­a intelligen­s tenderar att minska, och det här är mitt bidrag till att göra världen bättre”, säger Sara Nyström.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden