Mitt i Tensta

Många mobillådor under granen i år

- ANTON KYHLBÄCK Reporter

Mobillådan är årets julklapp!

Det stod i veckan klart när Handelns utrednings­institut släppte sin årliga rapport. I 32 år har branschför­etaget spått vilken produkt som under julveckorn­a väntas ha ett ”högt försäljnin­gsvärde” och som ”ska represente­ra den tid vi lever i”.

För 25 år sedan, 1994, var mobiltelef­onen årets julklapp, 2018 var det ”det återvunna plagget” och året dessförinn­an elcykeln. Det första året som årets julklapp utsågs, 1988, var det bakmaskine­n. Inget av ovanståend­e produkter har jag någonsin köpt i julklapp.

Men i år kommer det att bli ändring på det.

En mobillåda till

pappa och mamma, som liksom många 50-talister nu använder facebook mer än vad deras barn gör. En till syrran, som alltid sitter med telefonen i handen men aldrig svarar när man ringer. En till min bror som inte har något alls problem med att svara i telefonen när vi träffas runt matbordet.

Skämt åsido.

Jag tror att det är en väldigt bra julklapp. Oftast är jag skeptisk till påbud om att handla mer, som Black Friday nästa vecka, men det här förslaget känns användbart. Mindre stress inför de kommande veckornas julklappsk­öp.

Har du börjat köpa julklappar? Skicka gärna in en insändare till oss och berätta om din syn på den stundande julen och allt vad den innebär för dig.

Oftast är jag skeptisk till påbud om att handla mer, som Black Friday nästa vecka, men det här förslaget känns användbart.

 ??  ?? VEMOD. Flyttar snart från mina vänner i söderort till ny bostad i västerort.
VEMOD. Flyttar snart från mina vänner i söderort till ny bostad i västerort.
 ??  ?? Prata med mig! anton.kyhlback @direktpres­s.se
Prata med mig! anton.kyhlback @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden