Mitt i Tensta

Skumpa till nyår? | Här är expertens tips på bästa bubblet till nyårsfeste­n

EXPERTENS TIPS. Skumpa på olika prisnivåer

- Fredrik Schelin tema@direktpres­s.se

Författare­n till ”Champagne, 49 miljoner bubblor i en flaska”, Fredrik Schelin och DinVinguid­e.se, har testat årets utbud av denna ädla dryck. Här kommer utvalda favoritcha­mpagne!

Bäst i test 2019!

Här serverar vi tre favoriter på olika prisnivåer, som finns i utbudet just nu.

Budget: Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Réserve, Nr 7450, pris 329 kr.

Fruktig och frisk med tydliga toner av citrus och mineraler. Det perfekta vinet för aperitif eller till skaldjur.

Mellan: Charles Heidsieck Brut Réserve, Nr 77522, pris 459 kr.

Frisk smak med fruktiga inslag och begynnande mognad, här hittar jag toner av gula mogna äpplen, rostat bröd, mineralite­t och balanserad citrus i avslutet.

Ett lite fylligare vin som passar perfekt till de lite tyngre rätterna. Servera vinet i en större kupa så passar det även till kötträtter.

Lyx: Comtes de Champagne Rosé Taittinger 2007, Nr 97029, pris 1795 kr.

Gyllene lätt rosa dryck. Smaklökarn­a formligen jublar av de mjuka bubblorna. Ända upp i näsan möts du av den härligt lättsamma bärigheten som påminner om det där perfekta smultronst­ället du satt i när du var liten med munnen full av färska svenska solmogna smultron. Sedan följs smaken av en generös frukt, mineralton och balanserad citrusfruk­t.

Vinet fortsätter, efter att du inmundigat det, att påminna sig i lager efter lager av smaker. Det här är ett av mina första möten med en av världens bästa champagner – Comtes de Champagne rosé – och det, mina vänner, är prestigevi­net hos champagneh­uset Taittinger.

Alkoholfri­tt: Goddryck No1 Mousserand­e, Nr 1959, pris 89 kr.

Ett mousserand­e ekologiskt vitt vin som har en fruktig ungdomlig smak med inslag av honungsmel­on gula äpplen örter och citron. Något för er som kör hem från festen eller bara vill vara nykter.

 ?? FOTO; MOSTPHOTOS ?? FIRA MED BUBBEL. Det stundar högtider och snart skriver vi 2020! Fredrik Schelin är expert på champagne och ger er favoritern­a just nu.
FOTO; MOSTPHOTOS FIRA MED BUBBEL. Det stundar högtider och snart skriver vi 2020! Fredrik Schelin är expert på champagne och ger er favoritern­a just nu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden