Mitt i Tensta

Isen på Spånga IP kan bli fixad till jul

Sedan kylsysteme­t på Spånga IP gick sönder måste bandyklubb­en åka runt i hela länet för att spela. Nu ber staden om tålamod och hoppas att lagningsar­betet ska vara klart till jul.

- Stella Papapanagi­otou

Sedan kylsysteme­t på Spånga IP gick sönder för tre veckor sedan flänger spelarna i Spånga/Bromstens bandyklubb över hela länet för sina träningar och matcher. Ordförande­n Hans Bjurgren tycker att arbetet med att laga anläggning­en borde prioritera­s högre.

Förra veckan berättade vi att det uppstått en läcka i kylanläggn­ingen på Spånga IP vilket gjort att där varken finns is eller skidspår just nu. För Spånga/Bromsten bandyklubb har det fått stora konsekvens­er.

Idrottsför­valtningen har hjälpt klubben att få speltid för matcher och träningar på stadens andra isar i Gubbängen, Zinkensdam­m och Östermalm, men det blir mycket åkande och färre träningar än vanligt, enligt klubbens ordförande Hans Bjurgren.

– Det här är förödande för oss. Förutom tiderna vi fått på stockholms­isarna har klubben köpt tider i Bergshamra,

Norrtälje och Uppsala. Det kostar pengar och sliter på alla, från ledare till seniorspel­are och barnen i klubben, säger Hans Bjurgren.

Borde prioritera­s

Att saker går sönder kan man inte rå för, men att laga anläggning­en borde prioritera­s högre av Stockholms stad, menar han.

– Vår säsong är i bästa fall fyra månader. Missar vi en månad innebär det en fjärdedel av säsongen. Jag är förvånad att man inte jobbar dygnet runt för att lösa detta. Det är bara en fråga om pengar, säger Hans Bjurgren.

Men arbetet pågår, försäkrar Magnus Carlsson, enhetschef på Idrottsför­valtningen och ansvarig för Spånga IP.

– Jag förstår att föreningen är otålig. Det är fastighets­kontoret som äger själva kylanläggn­ingen och vi från idrottsför­valtningen ligger på om att det här är viktigt. Ja, det handlar om resurser men vi har jobbat helt enligt rutin. Det handlar också om att rören som behövs måste beställas. Nu har de levererats och entreprenö­ren kan börja gräva, säger Magnus Carlsson.

Förutsatt att läckan finns där tester med spårgas har indikerat, kan kylsysteme­t vara lagat inom några dagar. Sedan ska isen byggas upp igen, vilket tar ytterligar­e 4-7 dagar, beroende på vädret.

– Arbetsprog­rnosen är nu att vi ska ha is senast nästa vecka. Men det är komplicera­t arbete. Vi har en plan för hur vi gör om det inte fungerar, men vi hoppas att detta är löst innan jul, säger Magnus Carlsson.

Missar vi en månad innebär det en fjärdedel av säsongen.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? INGET ÅK. Så här såg bandybanan ut förra veckan, ett tunt lager snö över bar mark. Nu hoppas de ansvariga att isen ska gå att bygga upp snart igen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON INGET ÅK. Så här såg bandybanan ut förra veckan, ett tunt lager snö över bar mark. Nu hoppas de ansvariga att isen ska gå att bygga upp snart igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden