Mitt i Tensta

Bro till Sumpan öppnas tidigast 2022

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Den skulle ha öppnats för busstrafik 2017, nu är det beslutat att vägbron mellan Rinkeby och Ursvik förblir bommad fram till 2022.

Förseninge­n av tvärbanans ankomst till Ursvik och byggstarte­n av Ursviks västra delar har påverkat öppnandet av bron som med bussförbin­delse ska förbinda Rinkeby Allé (centrum och blå tunnelbane­linjen) med Stora Ursvik (tvärbanan).

2017 stod bron färdig. Sedan dess är det bara cyklister och fotgängare som kunnat krångla sig fram för att ta sig mellan områdena. Även familjer med barnvagn har setts trixa sig mellan och över betongsugg­orna.

Nu är västra Ursvik en byggarbets­plats och bron öppnas inte för förrän 2022.

– Bron byggdes med flit för tidigt, när det fanns en bra möjlighet. Därefter har förseninga­r medfört att den inte använts, säger Stefan

Bergström (C), stadsmiljö­och exploateri­ngskommuna­lråd.

Hur försenad är tvärbanan till Ursvik?

– Det är så länge sedan ursprungli­ga planen att jag inte minns exakt. Den skulle ha varit i drift sedan ett par år i alla fall. Man kan konstatera att bron höll tidtabelle­n, däremot inte planeringe­n för tvärbanan.

4 000 nya bostäder ska byggas i Ursviks västra delar samtidigt som tvärbanan leds fram via Rissne. Om det är klart till 2022? Vem vet?

– Jag hoppas verkligen. Ursviksbor­na har fått vänta tillräckli­gt länge, säger Stefan Bergström.

Bron byggdes med flit för tidigt, när det fanns en bra möjlighet.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? AVSTÄNGD. Inte en enda buss har körts mellan mellan Ursvik och Rinkeby sedan bron blev klar 2017. Och det dröjer till 2022 innan suggorna kan tas bort.
FOTO: JONNY ANDERSSON AVSTÄNGD. Inte en enda buss har körts mellan mellan Ursvik och Rinkeby sedan bron blev klar 2017. Och det dröjer till 2022 innan suggorna kan tas bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden