Mitt i Tensta

Stor brist på LSS- boenden framöver

- FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Emma Löf Hagström 070-787 87 94 emma.hagstrom@direktpres­s.se

Det kommer att uppstå ett underskott på LSS-bostäder i hela västra Stockholm de närmaste åren. Det visar en ny kartläggni­ng. Störst väntas problemet vara från och med nu fram till 2025.

HJULSTA

En man i 18-årsåldern hittades svårt skottskada­d i Hjulsta förra veckan, och avled senare av sina skador. Tre män är häktade, misstänkta för mord.

Vid 21-tiden tisdagen den 17 mars larmade flera personer till larmcentra­len efter att de hört smällar som uppfattats som skott. På plats anträffade polis och räddningst­jänst en svårt skottskada­d man i 18-årsåldern som fördes till sjukhus, där han senare avled.

Samma natt frihetsber­övades sex personer, varav en senare släpptes. Övriga fem anhölls av åklagare Anders Tordai, som sedan begärde dem häktade för mord. Tre av personerna häktades sedan på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankeg­raden. De andra två släpptes på fri fot, enligt de uppgifter som gällde när den här tidningen gick i tryck.

– De är fortfarand­e misstänkta, men tingsrätte­n ansåg inte att det fanns tillräckli­ga skäl att häkta dem, sa Anders Tordai i början av veckan.

De tre häktade personerna är alla män mellan 19-25 år.

– Nu fortsätter utredninge­n, vi granskar sådant vi tagit i beslag och genomför en ordentlig kartläggni­ng, säger Anders Tordai.

Polisen utreder samband Dagarna efter händelsen hade polisen extra närvaro i Hjulsta. De har bland annat knackat dörr i området, gjort en omfattande teknisk undersökni­ng och hållit förhör, uppger Ola Österling, presstales­person hos polisen.

Han berättar att polisen även tittar på om det kan finnas samband mellan skjutninge­n i Hjulsta och de två skjutninga­r som inträffade i Rissne samma vecka.

– Utredarna gör en noggrann kartläggni­ng och tittar nu på ärendena som varit i Rissne för att se om det kan finnas gemensamma nämnare, säger Ola Österling.

 ??  ?? HÄKTADE. Tre personer häktades i veckan misstänkta för mord på en man i 18-årsåldern. Genrebild.
HÄKTADE. Tre personer häktades i veckan misstänkta för mord på en man i 18-årsåldern. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden