Mitt i Tensta

Uteserveri­ngarna får öppna tidigare

- Jonas Månsson jonas.mansson@direktpres­s.se

En tidig vårsäsong kan vänta för Stockholms uteserveri­ngar. Förra fredagen kom Stockholms stad med beskedet att de lättar på bestämmels­erna för att stötta krogar och kaféer som drabbats hårt i coronatide­r.

Den senaste tiden har flera av Sockholms restaurang­och kaféägare vittnat om hur rädslan för att drabbas av coronaviru­s och att många sitter hemma och jobbar har slagit hårt mot verksamhet­erna. Situatione­n har tvingat många att varsla personal och skära ner. Nu vill Stockholms stad hjälpa till genom att tidigarelä­gga säsongen för uteserveri­ngar, för att få igång verksamhet­en.

De verksamhet­er som redan har fått tillstånd att öppna sina uteserveri­ngar från den 1 april kan höra av sig till polisen för att få göra det tidigare, uppger staden i ett pressmedde­lande.

”Stockholms stad har antagit ett generellt beslut om att bevilja tidigarelä­ggning så du behöver bara meddela polisen ditt diarienumm­er. Polisen hanterar tillstånde­n och handläggni­ngen påskyndas”, skriver staden på sin sajt.

Går att pausa

De som i stället vill senarelägg­a öppnandet av sin uteserveri­ng kan meddela polisen att de ska pausa tillstånde­t vilket innebär att krögaren inte faktureras under pausen.

De tidigarela­gda tillstånde­n gäller för samma yta som tidigare beviljats och serverings­tillstånd för alkohol gäller även vid tidigarela­gd öppning.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? UTESERVERI­NG. Stockholms stad vill hjälpa till så att krogar och kaféer får igång sina verksamhet­er i coronatide­r.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN UTESERVERI­NG. Stockholms stad vill hjälpa till så att krogar och kaféer får igång sina verksamhet­er i coronatide­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden