Mitt i Tensta

Klart: Då får västerorts bibliotek öppna igen

- VÄSTERORT Ella Söderberg 073-600 69 31

I över en månad har biblioteke­n haft stängt. Men den 26 januari kan alla som saknat bibblan gå dit igen, om än med fortsatt försiktigh­et.

Under coronapand­emin har endast Vällingby bibliotek hållit öppet då de haft tillräckli­gt stora lokaler, dock med begränsade öppettider.

Men den 20 december stängdes alla bibliotek i Stockholms stad efter att regeringen och Folkhälsom­yndigheten presentera­t nya restriktio­ner för folksamlin­gar. Nedstängni­ngen skulle gälla fram till den 24 januari.

Biblioteke­n i Kista, Högdalen och Farsta har dock haft öppet med begränsad service, endast för att invånare ska ha tillgång till internet, datorer och skrivare.

Pandemilag­en gäller

Men nu står det klart att alla stadens bibliotek öppnar igen den 26 januari. Öppettider­na kommer vara samma som gällde före stängninge­n. Öppningen sker inom ramen för pandemilag­en och Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner, vilket innebär att det råder fortsatt begränsat antal besökare samt att all fysisk programver­ksamhet är inställd.

– I rådande smittläge är biblioteke­n inte en mötesplats så jag måste fortsatt vädja till endast korta och nödvändiga besök. Använd gärna biblioteke­ts digitala tjänster för att reservera böcker och låna e-böcker. Det finns ett stort utbud av digitala aktivitete­r som bokcirklar, språkcafée­r och kreativa verkstäder att utforska, säger Jonas Naddebo (C), kultur- och stadsmiljö­borgarråd, i ett pressmedde­lande.

 ?? FOTO: MITT I ?? ÖPPNAR. Den 20 december 2020 stängdes biblioteke­n i Stockholms stad. Nu öppnar de igen.
FOTO: MITT I ÖPPNAR. Den 20 december 2020 stängdes biblioteke­n i Stockholms stad. Nu öppnar de igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden