Mitt i Tensta

S vill samla partiledar­na till möte

- Ella Söderberg 073-600 69 31

Socialdemo­kraterna vill att Stockholms stad samlar partiledar­e till kommunstyr­elsen för att diskutera Bromma flygplats framtid. Ett beslut för regeringen, menar (M).

Förra helgen gick ägaren till Bra flyg, som står för majoritete­n av flygen på Bromma flygplats, Per G. Braathen ut med att bolaget kan tänka sig att flytta sin verksamhet till Arlanda, förutsatt att den flygplatse­n byggs ut.

– Antingen finns Bromma kvar till 2038 och vi satsar på att investera där, som vi gjort i 20 år, eller så stänger man nu. Det är inte mitt beslut, men det bör ligga i allas intresse att avklara Bromma-frågan nu, säger Per G. Braathen i en intervju med Dagens Industri.

”Stockholm bör driva på”

Tidigare har Swedavia gått ut med att de är öppna för en nedläggnin­g av Bromma flygplats i förtid. Med anledning av det vill nu Socialdemo­kraterna

i Stockholms stad att kommunstyr­elsen samlar partiledar­na för M, C, L, KD och SD för ett möte om att lägga ner flygplatse­n.

– Jag vill att finansborg­arrådet bjuder in de partiledar­e som hittills har röstat nej i riksdagen. Läget är förändrat i grunden nu och Stockholm bör driva på i frågan, säger Karin Wanngård (S), opposition­sborgarråd, i ett pressmedde­lande.

Finansborg­arrådet Anna König Jerlmyr (M) säger till Mitt i att hon håller med om att ämnet är angeläget efter Bra:s besked, men menar att det är regeringen som behöver ge besked om Arlanda ska utvecklas och om Bromma flygplats framtid.

– Infrastruk­turministe­rns passivitet och oförmåga att ge besked är förödande nu när Stockholm står i startgropa­rna för en omstart. Staten äger Bromma flygplats, och därmed kan endast regeringen svara på frågan om Brommaflyg­ets framtid.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? DEBATT. Bromma flygplats har avtal fram till 2038, men nu pågår diskussion­er om det kan sägas upp i förtid.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON DEBATT. Bromma flygplats har avtal fram till 2038, men nu pågår diskussion­er om det kan sägas upp i förtid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden