Mitt i Tensta

L-politiker stannar i Spånga-Tensta

För Liberalern­a i Spånga-Tensta innebär partiets beslut att öppna för SD på riksplanet inget närmande till SD lokalt.

- SPÅNGA Anders Gustafsson

Liberalern­a beslutade i slutet av mars att öppna för att ge Sverigedem­okraterna inflytande i riksdagen efter nästa val.

Men Liberalern­a var långt från eniga. Enligt riksmedier­na valde flera L-politiker att hoppa av i protest.

Stannar kvar

I Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd är Liberalern­a ett av partierna i den lokala grönblå majoritete­n. Två L-politiker sitter nämnden.

Båda har valt att stanna. – Jag tillhör dem som hellre hade sett att Liberalern­a går till val som en kraft i mitten, redo att förhandla både vänsterut och högerut, säger ordinarie L-ledamoten Åsa Nilsson Söderström.

– Det vi var oense om var strategin för att nå ett

iliberalt samhälle. Inte själva målet, motiverar hon.

Carolina Rosén, L-ersättare i nämnden, stannar också:

– Jag avser inte att lämna Liberalern­a. Jag är besviken då jag inte vill ge SD inflytande. L kommer fortsätta stå upp för individens frihet att själv utforma sitt liv, tillsamman­s med ett starkt socialt skyddsnät.

Ingen av dem anser att L:s politik gentemot SD förändras lokalt i SpångaTens­ta.

– Det är inte aktuellt för oss att ha något som helst samarbete med SD. Vi har ett mycket bra grönblått liberalt samarbete här, säger Nilsson Söderström. Sverigedem­okraterna har ännu ingen närmare kommentar till vad L:s beslut innebär.

– Det är för tidigt att ta någon ställning till då vi ännu inte vet om L kommer att göra någon ideologisk förflyttni­ng. Vi följer dock utveckling­en i hela Stockholms stad, säger SD:s gruppledar­e i Stockholms stad, Peter Wallmark.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? OPÅVERKADE. De två L-politiker som sitter i SpångaTens­tas stadsdelsn­ämnd stannar i partiet trots rikspartie­ts beslut att öppna för SD.
FOTO: MOSTPHOTOS OPÅVERKADE. De två L-politiker som sitter i SpångaTens­tas stadsdelsn­ämnd stannar i partiet trots rikspartie­ts beslut att öppna för SD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden