Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Leif-ivans hotellbåt prickad i krogkontro­ll: flera brister

- ENTREPENÖR. Christoffe­r Röstlund Jonsson 073-600 69 28 christoffe­r.rostlund@ direktpres­s.se

Flugor, smuts och bröd i papperskor­gen. Superentre­prenören Leif-ivan Karlssons omsusade hotellbåt hade nyligen besök från miljöförva­ltningen. Det blev några anmärkning­ar.

Det var i mars i år som vi skrev om hotell- och restaurang­båten M/S Birger Jarl. Då stormade det kring nye ägaren Leif-ivan Karlsson, självutnäm­nd ”super-entreprenö­r” som figurerat i en dokusåpa och blivit miljonär på bland annat flyktingfö­rläggninga­r.

Hans plan för den kulturmärk­ta båten var först en stor renovering för att skapa ett maritimt nöjescente­r. Men så valde han att sätta hotellbåte­n i konkurs med flit för att bli av med personalen.

– Det går inte att få någon styrsel på personalen. De sjukskrive­r sig hela tiden, sa Leif-ivan Karlsson till oss då.

Idag sköts M/S Birger Jarl med hjälp av personal från bemannings­företag. Och nyligen gjorde miljöförva­ltningen en oanmäld kontroll i köket, vilket föranledde en hel del anmärkning­ar på ”allvarliga avvikelser”.

Joakim Sköldhamma­r, verksamhet­schef på M/S Birger Jarl, säger att allt detta fixades ”sekunden inspektöre­n gick av båten”.

Men varför bröd papperskor­g?

– Det var mer en plastbunke. Men nej, den var inte godkänd för mat och ska inte användas för det.

Har det här något att göra med att personalby­tet?

– Nej. Vi har tagit in en restaurang­chef från Haparanda och hon tog med sig sin kock. De går via bemannings­företag men är folk som Leif-ivan känner sedan innan. i en

 ?? FOTO: ERIK SIMANDER ?? Leif-ivan Karlsson, ägare till hotell- och restaurang­båten M/S Jarl.
FOTO: ERIK SIMANDER Leif-ivan Karlsson, ägare till hotell- och restaurang­båten M/S Jarl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden