Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Kaoset på gröna linjen över

- Jonna Claesson 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se

Upprustnin­gen av gröna linjen är inte riktigt färdig ännu men snart är väntan över. På måndag 20 augusti lovar SL att alla ska kunna ta sig till jobbet smärtfritt igen – utan några extra byten.

Den 11 juni drog upprustnin­gen av plattforma­rna i Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an igång. Resenärer från Skarpnäck har sedan dess fått lov att byta tåg två gånger och resande från Farsta en gång. Det har gått långsamt, varit trångt och svettigt men snart är väntan över.

– Det man har gjort är ett omfattande arbete. Man har gjort en renovering av plattforma­rna för att öka säkerheten och förbättra tillgängli­gheten för resenärern­a. Man har minskat glappet mellan vagn och plattform, bytt ut 150 plattforms­element och förbättrat taktila markeringa­r som underlätta­r för synnedsatt­a, säger Per Hallberg, presskonta­kt på SL.

Den senaste veckan har många resenärer uttryckt en oro över att det inte kommer bli klart i tid – då det ser ut att vara mycket kvar att göra. Men enligt SL ska det inte vara några större problem.

– Om ingenting oförutsatt händer så ska vi klara det, säger Per Hallberg.

Trots det omfattande strulet har SL fått in få klagomål i sommar.

– Vi har fått in mellan 125 och 150 klagomål som är direkt kopplade till upprustnin­gen av gröna linjen. Det är väldigt få till antalet resenärer på ett dygn. Däremot är vi de första att förstå att det har varit jobbigt och vi vet med oss att det inte är alla som har hört av sig heller.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? TUNNELBANE­STRUL. Från och med måndag ska tunnelbana­n på gröna linjen gå som vanligt igen.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN TUNNELBANE­STRUL. Från och med måndag ska tunnelbana­n på gröna linjen gå som vanligt igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden