Mitt i Söderort Farsta Sköndal

”Nej, inget gott kommer med systembola­g i förortscen­trum”

- Maria Wiweson

Jag förstår att vissa sköndalsbo­r är oroade inför öppnande av ett Systembola­g i Sköndal. Det var det första jag tänkte på när jag läste att det ska öppnas. Oro.

Det kommer bli mycket ”häng” kring butiken även utköp till yngre i området. Utan tvekan. Jag själv bor i Bagarmosse­n och skulle inte vilja ha ett Systembola­g här. Det skulle bara förstöra Bagarmosse­n. En lokal krog har varit stängd under hela sommaren pga renovering och jag kan säga att det har varit lugnare i centrum pga av detta.

Varför förstöra förortscen­trum med Systembola­get? Vill man handla alkohol kan man åka till större centrum; Farsta, Gullmarspl­an, Skanstull etc. Det är samma som att det skulle öppna ett stort kasino. Dra nytta av människor med ett beroende bara för att tjäna pengar. Kan inte se något gott komma ur detta.

 ??  ?? SPOLA KRÖKEN. Maria Wiweson anser att man förstör förortscen­trum om Systembola­get öppnar där. Publicerad förra veckan.
SPOLA KRÖKEN. Maria Wiweson anser att man förstör förortscen­trum om Systembola­get öppnar där. Publicerad förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden