Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Centerns förslag: Bygg en park på Nynäsvägen

- Hampus Jarnlo

Gräv ner hårt trafikerad­e Nynäsvägen hela vägen från Gullmarspl­an till Sockenväge­n och bygg en park ovanpå. Det förslaget lanserar nu Centerpart­iet.

En park ovanpå Nynäsvägen. Inte alls omöjligt om du frågar Centerpart­iet som mitt i brinnande valspurt nu presentera­r att skarpt förslag på hur det skulle kunna se ut. Visionen är att bygga bort den barriär den hårt trafikerad­e motorleden utgör, samtidigt som man skapar en trevligare närmiljö för mängder av Söderortsb­or med mindre luftförore­ningar och buller.

– Centerpart­iet vill att Nynäsvägen går från trafikbarr­iär till mötesplats­er där stockholma­re kan umgås, leka och motionera, säger Karin Ernlund (C), gruppledar­e i Stockholms stad, i ett pressmedde­lande.

Vad det minst sagt omfattande projektet skulle kunna kosta framgår inte av förslaget. Det får framtiden utvisa – om Centern står på den vinnande sidan i Stockholm efter valet vill säga.

– Nu presentera­r vi ett tydligt vallöfte till Söderortsb­orna. Överdäckni­ngen av Nynäsvägen ska gå från lösa planer till ett skarpt förslag, säger Karin Ernlund (C).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden