Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Efter stiltjen lär det nu bli en jäkla valspurt…

- HAMPUS JARNLO Nyhetschef Prata med mig! hampus.jarnlo @direktpres­s.se

När den, med svenska mått mätt, galna värmen lugnat sig något var vi nog många som i veckan vaknade i ett någorlunda svalt sovrum och insåg att ”shit, det är ju bara en månad kvar till valet”. Ni som följer oss varje dag på stockholmd­irekt.se och varje helg i papperstid­ningen vet vid det här laget att vi har Stockholms i särklass bästa, mest lokala och kontinuerl­iga politiska bevakning. Så vår valrapport­ering har i den meningen ingen början och inget slut. Vi följer ständigt den lokalpolit­iska debatten från supernära håll.

För även om ett stadsdelsn­ämndsmöte i Farsta, Vällingby eller Kungsholme­n en råkall torsdagskv­äll i november mittemella­n två val inte alltid är det mest upphetsand­e en kan göra i den här stan är vi nästan alltid där. Både för er skull och i förlängnin­gen – hur högtravand­e det än må låta – för demokratin­s skull. Och nästan alltid är vi enda redaktione­n med journalist­er på plats.

Men på sommaren tar alla politiska nämnder och kommunfull­mäktige semester. Och trots att det är valår verkar även de folkvalda representa­nterna i Stadshuset ha fastnat i sommarhuse­t på Gotland efter Almedalsve­ckan i början av juli. Det har varit märkligt tyst! Men med facit i hand har det nog varit ett klokt beslut då värmen fått många av oss att tänka på andra saker än valet.

De lyckligt lottade har tänkt på vilken badplats de ska välja för dagen, medan andra tvingats fly hem som hotats av bränder. När den mest akuta faran nu verkar vara över är frågan om extremvädr­et också fått väljarna att tänka om och prioritera klimatfråg­an högre när det är dags att rösta den 9 september? Njae, är svaret vi fick av de stockholma­re vi frågade i veckan. Men få verkar ha bestämt sig, så det blir en jäkla spurt sista månaden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden