Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Har de stans mest prunkande balkonger?

- Johann Bernövall

Markus och Christophe tror sig ha nåt maxgränsen när det kommer till växter på balkongen. Frågan är om deras två gröna oaser på Kungsholme­n är Stockholms härligaste balkonger?

Paret hävdar att de inte är några odlingsnör­dar. Det handlar snarare om att de vill ha det fint hemma. Att det blev sådana stora mängder växter och blommor på Kungsholms­lägenheten­s två balkonger är något som, förlåt ordvitsen, växt fram.

– Jag fick nyligen upp ett minne på Facebook där balkongen syntes, och det var en klar skillnad mot nu. Sedan vi flyttade hit för sex år sedan har det nog blivit mer och mer för varje år. Sedan så har ju träden, som är hos mina föräldrar på vintern, växt med åren också, säger Markus som tror att man nu har nått maxgränsen för hur mycket som får plats.

De prunkande balkongern­a väcker en del uppmärksam­het och kommentera­s ofta av grannskape­t. Och när Christophe och Markus var på semester tidigare i sommar fick två vänner rycka in och vattna enligt ett ”rullande schema”. Men så värst mycket jobb är det ändå inte, om man får tro paret som till vardags sköter om det hela.

– Det är inte så att det handlar om flera timmar om dagen. Det är en del jobb när man planterar i maj, men då gör man det mesta på en gång. Sen är det vattning, och att plocka lite då och då, säger Markus.

Planeringe­n för hur respektive balkong ska se ut är något som sker efter tycke och smak. Det slutar dock oftast med ”more is more”.

– Vi har ofta en idé om färgernas kompositio­n från början, men det brukar ”spåra ur” lite, säger Christophe.

Har

Skicka

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? du en balkong som kan mäta sig med Christophe och Markus? Eller bara en vacker balkong i största allmänhet?in en bild till webben@direktpres­s.se så har du chansen att få den publicerad i nästa nummer.LUMMIGT. Markus och Christophe äter så ofta de kan både frukost och middag på balkongen.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN du en balkong som kan mäta sig med Christophe och Markus? Eller bara en vacker balkong i största allmänhet?in en bild till webben@direktpres­s.se så har du chansen att få den publicerad i nästa nummer.LUMMIGT. Markus och Christophe äter så ofta de kan både frukost och middag på balkongen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden