Topp 100 TV-serier (Sweden)

Hejsan.

-

Tv har aldrig varit bättre än vad det är idag. Ett djärvt påstående? Kanske, men se på mängden draman och komedier som finns tillgängli­ga – de håller riktigt hög klass. Tack vare kanaler som HBO och Netflix finns det en uppfattnin­g om att serier har blivit bättre än filmer. Vi vill dock inte jämföra de två. Det utmärkande för tv-serier är att de berättar historier över en längd som inget annat medium klarar av. Mad Men skulle kanske ha blivit en bra film, men den skulle ha varit betydligt mindre effektfull om vi inte hade fått se Jon Hamm åldras nästan tio år. Doctor Who älskas inte på grund av att den är en i högen av alla historier, utan för att den alltid funnits där för många av oss. Och Game of Thrones är storslagen på ett sätt som får Sagan om ringen att framstå som lite smågnabb.

Därför är det med stor glädje vi vill presentera våra 100 favoritser­ier. När vi sammanstäl­lde listan har vi följt ett par viktiga regler. Dokumentär­er är inte med – det är något helt annat och förtjänar en egen utgåva. Vi har också lagt mest vikt vid nyare serier och serier som fortfarand­e har betydelsef­ull kulturell tyngd. Det finns många fantastisk­a tv-serier du kan upptäcka, men vi har valt att koncentrer­a oss på dem som det fortfarand­e snackas om. Se på listan som din guide till de största serieframg­ångarna genom tiderna.

Förutom själva listan kan du också fördjupa dig i de allra största serierna. Vi har samlat de bästa och mest intressant­a intervjuer­na och artiklarna från filmmagasi­nen Total Film och SFX. Möt filmskapar­na och stjärnorna bakom Breaking Bad och Better Call Saul, läs artiklar om Simpsons, Twin Peaks, Mad Men och ännu fler. Även om du kanske inte håller med oss till 100 procent kommer du definitivt upptäcka en skatt att plocka bra tips från.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden