Topp 100 TV-serier (Sweden)

Kallt uppror

Vinterskur­karna

-

White Walkers, det iskalla Damokles svärd som har hängt över Westeros sedan Game of Thrones började, är på väg och verkar till slut nå fram till muren den här säsongen.

Tack vare Brans syner vet vi nu mycket mer om dessa iskalla mördare. De skapades av skogens barn för att skydda dem från människor. De kan inte – i teorin i alla fall – komma förbi muren på grund av magin som bäddats djupt in i det enorma byggnadsve­rkets struktur av Brans berömda förfader, Bran the Builder.

Men när Bran ”berördes” av Nattkungen lyckades White Walkers lokalisera den unga Stark-pojken och bryta sig igenom försvar som tidigare hade hållit dem utanför. Brans förbindels­e med deras odöda ledare kunde ge dem nyckeln genom muren – och in i Westeros.

Så vad händer nu? Vi är beredda att slå vad om att Bran kommer att dra söderöver till den andra sidan av muren och att han oavsiktlig­t öppnar dörren för de odöda i samma veva. Det kan bli en kritisk punkt: Kommer muren – och det norra riket – att falla? Det känns väldigt George RR Martin-aktigt att ge oss en oövervinne­lig barriär bara för att, ja, förstöra den. Vi får kanske äntligen se den falla nu i sjunde säsongen …

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden