Topp 100 TV-serier (Sweden)

FÖRSTA SÄSONGEN

-

1.1 THE NATIONAL ANTHEM

”Du vet när det känns som om allt går blixtsnabb­t och ingen har egentlig kontroll när vi får nyheter 24 timmar om dygnet och alla kan twittra sin mening? Det här avsnittet pågår under en dag när en ovanlig händelse uppstår. Det är den mest konvention­ella av historiern­a därför att den inte är iscensatt i framtiden eller i en slags alternativ verklighet, men det är en situation som inte kunde ha hänt för fem år sedan eftersom Twitter i allra högsta grad är en del av historien – och jag är vag om vad som faktiskt händer i avsnittet av en anledning.” Folk som har sett avsnittet kallar det ”det med grisen”.

1.2 15 MILLION MERITS

”Avsnittet är iscensatt i en slags värld där störningsm­oment och underhålln­ing finns överallt. Varenda yta är interaktiv och fungerar som en skärm – allt du ser på är lite som en Ipad. Det är också en värld av fysiskt slitgöra där ett av de enda sätten att undkomma är genom att medverka i ett tv-program, vilket man skulle kunna påstå inte är helt olikt vissa talangshow­er.”

1.3 THE ENTIRE HISTORY OF YOU

”Många olika skribenter involverad­es i Twilight Zone, och det är bra att Black Mirror är lite flexibel. Jesse [Armstrong] hade en idé om en värld där man konstant kunde spela in minnen på band – lite som en PVR, så du kunde pausa, spola tillbaka och se det igen. I episoden blir konsekvens­erna av detta upplevt av ett par. Det handlar också om hur man i dagens teknikvärl­d efterlämna­r spår som kan plockas upp och analyseras.”

 ??  ?? Han ser bokstavlig­t talat livet passera revy.
Han ser bokstavlig­t talat livet passera revy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden