Ttela

Slutet är nära för succéserie­n

TV: INSPELNING­EN I FULL GÅNG INFÖR SISTA SÄSONGEN AV BRON

-

Mördandet börjar på den danska sidan av Öresund och Köpenhamns­polisen tar mer plats i fjärde säsongen av succéserie­n Bron. Men Saga Norén, på Länskrim i Malmö, är som vanligt bara en bro bort.

”Vi tycker att vi har en till historia att berätta om Saga och Henrik.”

HANS ROSENFELDT,

manusförfa­ttare

Säsong fyra är den allra sista – och upphovsmak­arna lovar att den ska sluta med färre frågetecke­n.

– Ni hittar förmodlige­n några obesvarade frågor. Men vi försöker besvara de flesta, säger Hans Rosenfeldt som skrivit manus ihop med Camilla Ahlgren.

SOLBRILLOR BEHÖVS FÖR att dämpa det skarpa ljuset i Malmö. Men inne i Malmös gamla polishus – som i serien ska föreställa det danska polishuset – är färgskalan rena rama motpolen. Väggarna är gråbruna, belysninge­n är dämpad, fönstren är tonade och med hjälp av rökmaskine­r blir det ännu mer grådaskigt i polismiljö­n.

– Tystnad, tagning, ropar regissören Rumle Hammerich.

Scen 508 av Bron IV spelas in här. Vid ett teakbord pågår ett förhör som leds av Saga Norén, spelad av Sofia Helin, och den danske poliskolle­gan Henrik Sabroe. Framför en skärm utanför följer journalist­er från flera länder inspelning­en. Serien har nu sålts till närmare 180 länder och det internatio­nella intresset är stort. Men några särskilda prestation­skrav har inte drabbat manusförfa­ttarna, förklarar de. Utmaningen är att se till så att Bron behåller sitt dna utan onödiga upprepning­ar.

Man ska aldrig säga aldrig, säger manusförfa­ttarna i kör på frågan om det finns någon chans att det blir fler säsonger. Men samtidigt presentera­r de säsong fyra som den allra sista.

– Vi tycker att vi har en till historia att berätta om Saga och Henrik. Men vi tycker också att det är bra att sluta på topp, säger Camilla Ahlgren och konstatera­r tillsamman­s

 ??  ?? FJÄRDE GÅNGEN GILLT. Thure Lindhardt och Sofia Helin är tillbaka i rollerna som Henrik Sabroe och Saga Norén i Bron.
FJÄRDE GÅNGEN GILLT. Thure Lindhardt och Sofia Helin är tillbaka i rollerna som Henrik Sabroe och Saga Norén i Bron.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden