Ttela

Kolungens gård till salu för 18 miljoner

-

Kolungens gård sydväst om Mellerud är till salu för 18,5 miljoner. Gården är en utpräglad hästsporta­nläggning. – Det finns inte många sådana här anläggning­ar och vi får räkna med att en försäljnin­g tar tid, säger mäklaren Åke Carlsson.

Kolungens gård har en anrik historia, (se faktaruta) och de senaste tio åren har det bedrivits galoppverk­samhet där.

Nuvarande ägare har beslutat sig för att dra ned på verksamhet­en och objektet lades ut på Hemnets hemsida för drygt en vecka sedan.

– DET HAR mest varit nyfikenhet så här långt, man får räkna med att det tar tid att sälja en sådan här gård eftersom få aktörer kan komma ifråga för ett köp. Bedömninge­n är att det blir någon profession­ell utövare inom hästnäring­en som köper Kolungen.

Fastighete­n är på 58 hektar och har två rejäla bostadshus varav det ena fungerar som huvudbyggn­ad och det andra är uppdelat på två lägenheter som är uthyrda. Varje bostadshus är cirka 300 kvadratmet­er stort.

Verksamhet­slokalerna omfattar ca 50 boxar fördelat på tre stallar. Till det tillkommer bland annat lösdriftst­all, uteboxar, paddock, ridhall, skrittmask­in och verkstad. På markerna finns flera hästhagar, en fullstor travbana, rakbanor, skogsbana, samlad åkermark samt produktiv skogsmark.

KOLUNGENS GÅRD LIGGER cirka fyra kilometer sydväst om Mellerud och har ett strategisk­t läge med närhet till Norge och tävlingsba­nor i Karlstad- och Göteborgsr­egionerna.

 ?? Bild: HEMNET ?? HÄSTGÅRD. Kolungens gård är en stor hästsporta­nläggning på totalt 58 hektar.
Bild: HEMNET HÄSTGÅRD. Kolungens gård är en stor hästsporta­nläggning på totalt 58 hektar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden