Ttela

Trollhätta­ns stad byter teleoperat­ör

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Trollhätta­ns stad byter teleoperat­ör. – Vi har fått med det mesta på önskelista­n – som bättre täckning, säger Dan Fogelberg.

Han är administra­tiv chef på kommunstyr­elsens kontor för produktion och service, som tillsamman­s med upphandlin­gsavdelnin­gen lagt ner stor kraft på att få till smidigare och stabilare telefoni.

– Vi har använt oss av kammarkoll­egiets ramavtal, med ett urval av operatörer. Fyra av dem lämnade anbud.

Telia vann upphandlin­gen, och ett tvåårsavta­l med möjlighet till ett års förlängnin­g skrevs förra veckan.

BYTET SKER I oktober eller november. När Telenor tog över telefonin för fyra år sedan uppstod stora problem, som tog lång tid att lösa. Kommunen fick ta in en konsult och anställa en person för att hantera krånglet och fick till slut ett miljonskad­estånd från operatören.

– Men då gick kommunen från fast telefoni till mobil, nu byter vi bara plattform. Vi räknar med att bytet går bättre den här gången.

Fokus i upphandlin­gen har legat på det som inte fungerat tidigare.

– Det har varit dålig samtalskva­litet och dålig täckning – framför allt inomhus. Vi ska kartlägga täckningen infört bytet, Telenor hade satt upp en del utrustning som Telia kan ta över, säger Dan Fogelberg.

NÄR DE ANSTÄLLDA bytt Sim-kort kommer de att hitta några nya verktyg, bland annat en app som gör det lättare att hänvisa.

Trollhätta­ns stad känner sig säker på att det nya avtalet kommer att sänka kostnaden för telefoni.

– Mycket har hänt på marknaden under de här åren, som pressat priserna. Telenor låg väldigt nära Telias anbud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden