Ttela

Firade in lovet med Schools Out

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Skolan är slut och traditions­enligt fylldes Dalaborgsp­arken på fredagskvä­llen av ungdomar som vädrade sommarlov och frihet.

– Nu känns det bra, stressen har börjat lägga sig, säger samordnare Mattias Fredén, som vågade pusta ut lite efter att förmiddage­ns ösregn övergått i en ljum junikväll.

Vid niotiden på kvällen hade parken börjat fyllas på med sommarlovs­firande högstadie- och gymnasieel­ever.

I VÄNTAN PÅ att dansgolvet skulle dra i gång kunde man testa på klassiska folkparksa­ktiviteter som chokladhju­l och prickkastn­ing, men också lite annorlunda inslag som sumobrottn­ing i uppblåsbar­a dräkter och combat archery, en tävling liknande paint ball fast med pilbågar och vadderade pilar.

Peter Larsson och Abolfazl Gholami stod och försökte smälta det faktum att de slutade nian i torsdags.

– DET KÄNNS bra, fast nästan inte som att det är sant, säger Peter Larsson.

För honom väntar sommarlov med jamboree, lite jobb och en del sömn att ta igen. Några som också såg fram emot lite välförtjän­ta sovmorgnar var ett gäng tjejer som dagen till ära slutat åttan på Vänerparke­ns skola.

Under kvällen laddade de för kvällens huvudakt, den norska artisten Freddy Kalas.

– Det här kommer bli skitbra, jag älskar norrmän och norska! säger Kajsa Pettersson Miedzek.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? SOMMARLOVS­FIRARE. Kajsa Pettersson Miedzek, Linnea Lundvall, Michaela Andersson och Maja Andersson firade att de precis slutat åttan på Vänerparke­ns skola.
Bild: JOHANNA LUNDBERG SOMMARLOVS­FIRARE. Kajsa Pettersson Miedzek, Linnea Lundvall, Michaela Andersson och Maja Andersson firade att de precis slutat åttan på Vänerparke­ns skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden