Ttela

Vill se en lösning

- FANNY WIJK 031-62 40 00 fanny.wijk@gp.se

remisserna i hela vården, vi kan inte lösa det bara för hudcancerr­emisser.

TROTS ATT DET nya systemet är uppdelat, kommer vårdcentra­lerna fortfarand­e att kunna ta bilder och ladda upp en databas som alla i regionen kommer åt. Det kommer leda till snabbare bedömninga­r och kortare kötider, bara inte lika korta.

– Den fördröjnin­g på en eller två dagar pappersrem­issen innebär, den förlusten är försvarbar. Alla verksamhet­er och patienter inom regionen har behov av att remisshant­eringen förnyas. Vi måste ta ett helhetsgre­pp för hela flödet så det blir ett generellt införande, vi kan inte ha speciallös­ningar för hudcancer-remisser.

”Det är svårt både tekniskt och juridiskt och det blir spretigt om vi ska lägga mycket tid och pengar på en tredje-partsapp som ska klara alla krav som finns i patientdat­alagen för bara ett område”

JUST NU FINNS ingen tidsplan klar för när digitala remisser kommer att införas, det är ett pågående projekt inom regionen. Rickard Wass kan förstå frustratio­nen hos de som jobbar på vårdcentra­ler och hudklinike­r i dag, som redan använt sig av den nya tekniken.

– Det är klart att det inte är en attraktiv lösning att vi 2017 arbetar med pappersrem­isser. På sikt kommer vi kunna skicka digitala remisser, men vi måste gå ifrån små specialsys­tem till en lösning som gäller alla.

RICKARD WASS Projektled­are på Vg-regionen

 ?? Bild: STEFAN BERG ?? är kritisk till att gå tillbaka till pappersrem­isser som han kallar en
Bild: STEFAN BERG är kritisk till att gå tillbaka till pappersrem­isser som han kallar en

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden