Ttela

Vägkyrkan i Upphärad

-

För tolfte året i rad anordnas en vägkyrka i Upphärad veckan efter midsommar.

I år tillkommer ytterligar­e en förening i samarbetet. Det är föreningen ”Backstugan­s vänner” som deltar i samarbetet med Svenska kyrkan, Röda korset, Centern, Flundre Hembygdsfö­rening, PRO och Socialdemo­kraterna.

Samtalen som börjar på tisdag börjar med präst Stefan Nordlander som samtalar med sin far Leif Nordlander som är kyrkoherde i Vara. Därefter följer ett samtal mellan Karin Laurell och dottern Klara som utbildar sig till kyrkomusik­er. Anne Österberg bidrar med diktläsnin­g.

Göran Olander kommer att samtala med Jonas Karlsson och Tomas Nilsson från Trollhätta­ns Närradio.

Sofia Andersson frågar ut tidigare kyrkoherde Henrik Lindeskog och Ingvar Evert möter Gert Frick som är teknisk konsult. När det gäller sång och musik kommer man att känna igen Ukulelelig­an, Klara Laurell, Lisa Hallstenss­on i duett med Signe Sjöberg, tvillingar­na Agnes och Josefina Nordberg samt Frida Högnert.

På årets utställnin­g visar PRO och Backstugan­s vänner upp sin verksamhet.

Anders Skoorell bidrar med en fotoutstäl­lning. Varje dag sjungs också några älskade psalmer tillsamman­s med kantor Eva Nilsson och veckan avslutas med en kyrkogårds­vandring under Eric Johanssons ledning.

 ?? Bild: PRIVAT ?? TRADITION. För tolfte året är det vägkyrka i Upphärad efter midsommar.
Bild: PRIVAT TRADITION. För tolfte året är det vägkyrka i Upphärad efter midsommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden