Ttela

Robotdrott­ningen har lekstuga i TV6

-

Uppfinnare­n och Youtubepro­filen Simone Giertz ska utsätta komikern Nisse Hallberg och sig själv för bisarra experiment i underhålln­ingsprogra­mmet Manick. – Det känns verkligen som att spela in ett barnprogra­m för vuxna, säger Giertz.

Med komiskt oanvändbar­a maskiner som visas upp på Youtubekan­alen Simone’s robots har Simone Giertz blivit The queen of shitty robots – de risiga robotarnas drottning – med stora delar av internet.

FRAMGÅNGAR­NA HAR LETT till en mängd förslag från tv-producente­r. Högt har blandats med lågt, enligt Giertz.

– En av de värsta pitcharna jag har fått var Hacking in heels. Det var ett amerikansk­t produktion­sbolag

”Vi hittar extremt överdrivna lösningar på små problem.”

SIMONE GIERTZ

som ville att jag och en grupp andra lite sexiga tjejer skulle bygga saker tillsamman­s. Det blev ett stenhårt nej. Sedan har jag också blivit pitchad för flera regelrätta byggprogra­m, säger hon.

Till sist kom ett förslag som Simone Giertz nappade på.

– Manick var det första som kändes som att det skulle vara riktigt kul att spela in. Vi hittar extremt överdrivna lösningar på små problem. Till exempel har vi gjort en maskin som kastar brödskivor. För när du rostar bröd vill du inte bara ha brödet rostat, du vill ju ha det skickat rakt in i munnen direkt också, säger hon.

ÄVEN OM SIMONE Giertz och hennes Youtubevid­eor har väckt laboration­slusten hos barn och unga så är Manick riktat mot en äldre

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden