Ttela

Ännu ett kryss för FC Trollhätta­n

I en match där båda lagen hade varsin halvlek, lyckades inte något av dem få hål på det andra, utan matchen slutade 0-0. Ett resultat som gör att FCT tappar mot topplagen.

- KARL ANDERSSON 0520 422600 karl.andersson@ttela.se

För FC Trollhätta­n var förutsättn­ingarna inför matchen ganska klara - med fyra poäng upp till både Grebbestad och Karlstad BK, var det egentligen enbart tre poäng som gällde hemma mot de sistnämnda.

DET SÅG DOCK ut att kunna bli en övermäktig uppgift de första 35 minuterna, då gästerna från Karlstad omedelbart grep taget om taktpinnen och visade varför Fredheim inför drabbninge­n beskrev dem som ett ”mycket bollskickl­igt” lag.

EX-FCT:AREN AGON BEQIRI var strålande under denna period av matchen och hade ett finger med i spelet vid i stort sett varje tillfälle som KBK hotade FCT:S försvar.

– Vi inleder risigt. I början av matchen är vi tvåa på bollen och gav Karlstad initiative­t, berättar tränare Fredheim.

Det ska dock sägas att, trots det stora bollinneha­vet, lyckades inte gästerna skapa några målchanser av den högsta kalibern, bortsett från anfallaren Daniel Carrs avslut som rensades undan på mållinjen av hemmaförsv­arare.

NÄR KARLSTAD INTE fick utdelning, svängde i stället matchbilde­n över åt FCT:S favör under de avslutande tio minuterna av den första halvleken.

Detta mycket på grund av spjutspets­en Fredrik Söderqvist, som antingen gav gästerna bekymmer med sitt djupledssp­el och utmanande, eller med sina enormt långa inkast.

Vid ett av dessa inkast, nådde bollen Fredrik Sundström på den bortre stolpen. I stort sett fri, lyckades Sundström nicka bollen förbi målvakten, men inte förbi de

bortaförsv­arare som hade ställt sig på mållinjen.

Bortalaget var märkbart skärrat av scenföränd­ringen, och var under resten av matchen aldrig ens nära att komma upp i samma nivå som man höll i inledninge­n. FCT däremot, fortsatte på inslagen väg efter paus, och hade två riktigt bra lägen under den andra aktens fem inledande minuter. Först var Söderqvist en jätteräddn­ing av gästernas burväktare Kristoffer Hedlund från att bryta dödläget, sedan rensades Johan Lundgrens pangträff ut till hörna.

Ju längre matchen led, desto hätskare blev stämningen på planen. Det började med att Anton Agrest fällde en Kbk-spelare på gränsen till straffområ­det, vilket orsakade ett stort tumult på planen då gästerna ansåg att förseelsen hade skett innanför straffområ­det och därför borde ha resulterat i en straff i stället för frispark. I denna situation tilldelade­s bortaforwa­rden Daniel Carr gult kort, något som skulle stå honom dyrt.

FYRA MINUTER SENARE, gick han nämligen in vårdslöst i en närkamp med Andreas Schmidt och fick sitt andra gula kort. Nytt tumult mellan lagen uppstod i situatione­n, där även en ledare från Karlstad BK skickades till omklädning­srummet.

– Domaren, som i övrigt gör en bra match, borde nog ha delat ut några kort i tidigare lägen, så hade det inte blivit så hetsigt som det nu blev, säger Fredheim.

Således var FCT en man mer under matchens avslutande kvart. Mer än ett spelöverta­g och ett hyfsat Johan Lundgren-läge till, lyckades man dock inte skapa ur det numerära överläget. Därmed slutade matchen lika, och i stället för att väcka nytt liv i toppstride­n, tappade man två poäng på serieledan­de Grebbestad, vilket innebär att man nu är sex poäng efter bohuslänni­ngarna.

– Man skulle kunna säga att vi tappade två poäng mer än att vi vann en, då vi dominerar i slutet och bör göra mål på någon av de chanser som vi skapar, hävdar Torarne Fredheim, som tar med sig insatsen i den andra halvleken.

– Spelar vi som gjorde då, blir vi väldigt svårstoppa­de under hösten.

 ??  ?? INITIATIVR­IK. Trots en mycket pigg insats från Fredrik Söderqvist (till vänster) lyckades inte FCT besegra Karlstad BK. 0-0-resultatet innebär att man tappar
INITIATIVR­IK. Trots en mycket pigg insats från Fredrik Söderqvist (till vänster) lyckades inte FCT besegra Karlstad BK. 0-0-resultatet innebär att man tappar
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ytterligar­e poäng mot täten.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ytterligar­e poäng mot täten.
 ??  ?? TILLBAKA PÅ ”HEMMAPLAN”. Agon Beqiri (till höger), tidigare Fct-spelare, visade framfötter­na under den första halvleken.
TILLBAKA PÅ ”HEMMAPLAN”. Agon Beqiri (till höger), tidigare Fct-spelare, visade framfötter­na under den första halvleken.
 ??  ?? GRUFF. Den hårda stämningen på planen gick ibland över gränsen, då lagen i flera situatione­r hamnade i fysisk konfrontat­ion.
GRUFF. Den hårda stämningen på planen gick ibland över gränsen, då lagen i flera situatione­r hamnade i fysisk konfrontat­ion.
 ??  ?? KONFUNDERA­D. Tor-arne Fredheim var besviken på sitt lags inledning av matchen. – Vi ger dem initiative­t, säger han.
KONFUNDERA­D. Tor-arne Fredheim var besviken på sitt lags inledning av matchen. – Vi ger dem initiative­t, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden