Ttela

Fortsatt tungt för Skoftebyn

- KARL ANDERSSON 0520 422600 karl.andersson@ttela.se

Kräftgånge­n fortsätter för Skoftebyns IF i årets upplaga av division 2. Borta mot FBK Karlstad föll man med 0-2 efter en svag insats. – Vi gör inte saker tillsamman­s, säger Krister Andersson.

Skoftebyn inledde säsongen lovande med två raka segrar, men i och med lördagens 0-2-förlust har man nu endast skrapat ihop två poäng på de tio senaste omgångarna.

– Vi lider lite av syndromet att vi spelar bra mot topplagen, medan vi inte kommer upp i samma nivå mot mitten- och bottenlage­n, förklarar mittbacken Krister Andersson, vars lag ändå kom in i matchen med hyfsat självförtr­oende.

– I och med att vi har stått för bra prestation­er mot topplagen (2-1 (DM) och 1-1 mot FCT, 0-1 mot Grebbestad), kändes det som att vi var på uppgång inför den här matchen. Men dessvärre är vi inte med alls i dag, berättar Krister besviket om lagets insats i matchen där hemmalaget var det bättre laget, och tog ledningen i den 26:e minuten sedan Kenny Hildeby tagit emot ett inspel och förpassat bollen i nät.

”Skôfta” samlade sedan kraft till en kvittering­sjakt, men denna ledde snarare till att motståndar­na kunde kontra in 2-0 än att man satte press på FBK.

– De var väl värda segern, inget snack om den saken. Vi gör inte grejer tillsamman­s, utan är elva individer på planen. Då blir det så här, säger Andersson, som i stället blickar fram emot kommande matcher mot bottenkoll­egorna Vänersborg­s IF (onsdag, 21/6) och Lidköpings FK (28/6).

– De två matcherna blir oerhört viktiga, nu gäller det att vi reser oss och börjar spela som ett lag igen.

 ?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? Besviken. Krister Andersson var mycket besviken efter Skoftebyns 0-2-förlust borta mot FBK Karlstad.
Bild: JERRY LÖVBERG Besviken. Krister Andersson var mycket besviken efter Skoftebyns 0-2-förlust borta mot FBK Karlstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden