Ttela

LNIK tog över serieledni­ngen

Matchfakta

- STINSEN ANDERSSON

I en tidig seriefinal möttes två på förhand obesegrade lag. Efter hemmaseger med 3-1 är dock LNIK det enda fortsatt obesegrade laget i serien.

Efter en lite trevande start på matchen fick Skoftebyn den första riktiga målmöjligh­eten.

På lagets första hörna fick Elin Carlsson, planbäst i första halvlek, två skottförsö­k som räddades av Lnik-försvarare vid målområdes­linjen.

DET SKULLE ISTÄLLET vara merparten av de 217 åskådarna på Alevi som skulle få jubla först. Efter 15 minuters spel gjorde nämligen Matilda ”Morris” Johansson 1-0. Förarbetet var signerat Tilda Magnusson Tell, som gjorde en 40-metersrush på vänsterkan­ten, innan hon spelade fram Johansson.

Med en halvtimme spelad fick Skoftebyn till ett fint anfall, som kulminerad­e med att bollen hamnade i straffområ­de framför Emma Eriksson som klippte till och kvitterade till 1-1.

DEN GANSKA STORA publiken, som njöt i det vackra vädret, fick se ett bättre spelande Skoftebyn, med härföraren Elin Carlsson i spetsen.

Carlsson dominerade stort på mittfältet och slog härliga passningar till en svårstoppa­d Mirjam Bader. Dessa båda spelare hade LNIK stora besvär med, som dock låg bra försvarsmä­ssigt.

I andra halvlek kom LNIK in bättre på mittfältet, samtidigt som Lödöse Nygård-skoftebyn 3-1 (1-1) Målen: 1-0 (15) Matilda Johansson, 1-1 (32) Emma Eriksson, 2-1 (80) Rebecca Heinerås, 3-1 (84) Matilda Bertilsson. Domare: Christer Johansson. Publik: 217. man fick ordning på sitt anfallsspe­l. Bland annat träffade Evelina Löfström stolpen med en frispark, innan Rebecca Heinerås gjorde 2-1 efter att hon i kamp med flera motståndar­e kämpat in bollen.

Slutresult­atet fastställd­e sedan Matilda Bertilsson på en frispark från 30 meter, som dalade in i gästernas mål. Därmed hade Skoftebyn släppt in tre mål på 90 minuter, lika många som under säsongens sju inledande matcher.

– VI VAR överens i pausen om att vi var tvungna att försöka ligga närmare Elin Carlsson på mitten. Att vi gjorde detta var anledninge­n till att vi kunde gå segrande ur denna härliga fight och gå upp i serieledni­ng, säger Torben Christians­en, tränare i LNIK.

?? Bild: STINSEN ANDERSSON. ?? SERIELEDAR­E. Målskyttar­na (från vänster) Rebecca Heinerås, Matilda Johansson och Matilda Bertilsson efter 3-1-segern i seriefinal­en mot Skoftebyns IF.
Bild: STINSEN ANDERSSON. SERIELEDAR­E. Målskyttar­na (från vänster) Rebecca Heinerås, Matilda Johansson och Matilda Bertilsson efter 3-1-segern i seriefinal­en mot Skoftebyns IF.