Ttela

Ståhl slagen trots nytt kast över 68 meter

- LASSE MANNHEIMER TT

Ännu ett kast över 68 meter. Och även om det inte räckte till seger på Stockholms stadion tycks det mesta gå precis som Daniel Ståhl vill inför VM i London. – Det är inget som stoppar mig, säger 24-åringen.

Det blev ingen andra Diamond League-seger för Daniel Ståhl den här veckan. Efter segern i Oslo i torsdags fick den svenska diskuskast­aren nöja sig med en andraplats på Stockholms stadion på söndagen efter ett kast på 68,13 – hans femte kast över 68 meter den här säsongen.

– DET VAR en bra serie, det var kul att komma tvåa på 68 meter, det är inte så illa. Det är underbart att kasta här, man känner sig som hemma.

Högsommare­n har börjat göra sig hemmastadd i Stockholm, och det var en så gott som perfekt söndag för friidrott i världsklas­s. Diskuskast­arna utnyttjade förutsättn­ingarna väl och herrtävlin­gen bjöd på fyra kastare över 67 meter.

Daniel Ståhl var dessutom riktigt jämn i sin kastning, med fem kast över 66 meter. Svenskens kastserie på Stadion – 66,25 – 67,34 – 66,88 – x – 66,95 – 68,13 – visar att han blir att räkna med i sommar, där det stora målet är VM i London i augusti.

– Det här var nog bättre, jämnare, än i Oslo. Jag är rätt nöjd med dagen alltså, bra publik och jag var stabil på 66–67 meter. En fin dag i Stockholm, säger Daniel Ståhl.

– Det känns säkert inför VM, att jag ska kvala till finalen och så kan jag bomba på där sedan. Och kanske ta hem någon medalj.

del vind och stöd från hemmapubli­ken räckte dock inte för att nå vare sig jamaicanen Fedrick Dacres, som vann på 68,36, eller Ricky Bruchs 68,40 – det bästa kastet hittills av en svensk på Stadion.

– Ja, ja. Men det kommer. Det är diskus om två år igen här på Stadion så jag kan ta det då. Jag är glad för Dacres skull, vi är under samma manager och vårt mål är alltid att komma topp två på varje tävling, säger Daniel Ståhl.

Allting går precis enligt plan inför VM, säger 24-åringen. Att en del lyfter fram honom som möjlig världsmäst­are stör honom inte det minsta.

”Det här var nog bättre, jämnare, än i Oslo. Jag är rätt nöjd med dagen alltså, bra publik och jag var stabil på 66– 67 meter. En fin dag i Stockholm”

DANIEL STÅHL

OCH HAN SÄGER själv att det finns en hel del kvar att ta av i kastningen.

– Oh, ja. Det finns mycket mer. Det är bara lite teknikslip­ning inför framtiden som behövs.

På damsidan fick Sandra Perkovic nöja sig med något så ovanligt som en andraplats. Kroatiskan, som har vunnit 36 Diamond Leaguetävl­ingar och inte förlorat en internatio­nell tävling på evigheter, blev tvåa på 67,75, slagen av kubanskan Yaimí Pérez, som vann på 67,92.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? TVÅA. Trots att Daniel Ståhl ännu en gång fick på ett kast över 68 meter, räckte det bara till en andraplats i Stockholm.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON TVÅA. Trots att Daniel Ståhl ännu en gång fick på ett kast över 68 meter, räckte det bara till en andraplats i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden