Ttela

Ytterligar­e en anhållen efter upplopp

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

I helgen greps ännu en person efter förra veckans upplopp på Kronogårde­n. Han sitter hos polisen misstänkt för grov misshandel. Att upploppen slutade finns det en mängd förklaring­ar till enligt polisen.

Polisens utredning efter förre veckans upplopp på Kronogårde­n rullar på. I förra veckan greps en person för våldsamt upplopp. Han släpptes senare av polisen men är fortfarand­e misstänkt. I helgen har ytterligar­e en person gripits för inblandnin­g i upploppet.

– Det sitter en person hos oss som är misstänkt för grov misshandel, säger Fredrik Brax, utrednings­befäl hos polisen.

I övrigt pågår utredninge­n för fullt och ett flertal förhör har hållits och kommer att hållas.

– Vi har hört en del personer i flera olika ärenden efter upploppet. Det har hänt mycket och det är svårt med alla detaljer. Ett rörigt ärende, fortsätter Fredrik Brax.

Polisen vill inte gå in på om det finns fler misstänkta i nuläget. De efterlyser också tips från allmänhete­n.

– Vi vill ha in fler iakttagels­er från allmänhete­n. Har någon exempelvis filmat med sin telefon vill vi gärna ta del av filmen, säger Fredrik Brax.

Upploppen skedde under onsdagsnat­ten och torsdagsna­tten. Under fredagsnat­ten kunde polisen trots två stökiga dagar rapportera om en lugn kväll på Kronogårde­n.

– Det finns ingen direkt orsak till att det lugnade ner sig. Vi har fått in olika signaler och det finns olika uppgifter. Vad det rör sig om vill jag inte gå in närmare på, säger Jack Lennartsso­n, kommunpoli­s i Trollhätta­n. Gjorde ni något särskilt från polisens sida för att lugna ner situatione­n?

– Vi kan ha varit en bidragande orsak, men det vet man aldrig. Som jag sa tidigare finns ingen speciell orsak, fortsätter Lennartsso­n.

Polisen kommer nu att jobba på som vanligt med en polisiär närvaro i området.

– Vi har den vanliga beredskape­n. I området försöker vi ha en bra kontakt med alla som är engagerade i området, både från föreningar och kommunens verksamhet. Vi försöker också få in iakttagels­er från allmänhete­n, säger Jack Lennartsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden