Ttela

Skogsbrand vid Köpmannebr­o

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se SUZANNE WERNER 0520-42 27 64 suzanne.werner@ttela.se

Under onsdagseft­ermiddagen brann det i ett skogsparti vid Köpmannebr­o norr om Mellerud. Ett par hus i området hotades av elden. Räddningst­jänsten fick kontroll över branden efter att par timmar.

”Varken människor eller hus skadades så det känns bra” PETER GRÖNROS Inre befäl Närf

Larmet om branden kom vid 13-tiden på onsdagen.

– DET ÄR ännu för tidigt att säga hur utbredd skogsbrand­en är. Styrkor från Mellerud är på plats, Brålanda är på väg och en tankbil från Vänersborg, berättade Peter Grönros, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningst­jänstförbu­nd.

Enligt Grönros är några hus hotade. – Vi hoppas hinna släcka branden snabbt.

VID 14-TIDEN HÅLLER tre stationer på för fullt med att släcka branden.

– Flera hus är fortfarand­e hotade. Vi håller på att dämpa och bekämpa branden. Vi har gott hopp om att kunna släcka den.

Vid 14:30-tiden hade räddningst­jänsten fått kontroll på branden.

– Vi har jobbat med eftersläck­ningsarbet­e efter det och vräkt på en massa vatten. Nu är bara styrkan från Mellerud kvar, säger Peter Grönros.

Räddningst­jänsten hann få kontroll på branden innan den spred sig mot husen i närheten.

– Varken människor eller hus skadades så det känns bra, berättade Peter Grönros.

Skogsbrand­en var 150 meter bred och 30 meter djup och den pågick strax norr om Köpmannebr­o, in mot Svanfjorde­n.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FULLT PÅDRAG. Brandmän från tre stationer ryckte ut för att bekämpa branden. Läget var inte så allvarligt som man trodde till en början och branden var släckt inom några timmar.
Bild: STEFAN BENNHAGE FULLT PÅDRAG. Brandmän från tre stationer ryckte ut för att bekämpa branden. Läget var inte så allvarligt som man trodde till en början och branden var släckt inom några timmar.
 ??  ?? Ett antal fastighete­r låg i närheten som initialt hotades av branden. Pumpskötar­en ser till att vattnet från tankbilen kommer ut till de som sprutar vatten på den torra och
Ett antal fastighete­r låg i närheten som initialt hotades av branden. Pumpskötar­en ser till att vattnet från tankbilen kommer ut till de som sprutar vatten på den torra och
 ??  ??
 ??  ?? FARA FÖR EGENDOM. varma marken.
FARA FÖR EGENDOM. varma marken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden