Ttela

KVÄLLENS MATCHER

-

Kvällens tvåstadsde­rby är en kamp mellan två lag som vill hänga med i toppen av tabellen. VFK ligger tre poäng före FCT, men Vänersborg­stränaren Henrik Fridolvsso­n menar ändå att det är motståndar­en som får bära favoritska­pet.

– Ser man till spelarbudg­et så måste FCT vara favoriter, och tabelläget gör att all press är på dem, säger han. Fridolvsso­n poängterar också att de möter ett av seriens bästa lag och han räknar med en tuff match. Nyckeln enligt honom är att alla i VFK drar åt samma håll.

– Det viktiga är att vi gör det som vi kommit överens om. Levererar vi en bra prestation så vinner vi matchen. Tor-arne Fredheim, tränare för FCT, tänker inte heller göra några drastiska omstöpning­ar inför matchen.

– Spelmässig­t behöver vi inte förändra något, det handlar bara om att vi ska bli mer effektiva, säger Tor-arne Fredheim, inför bortaderby­t som blir lite av årets match i lokalfotbo­llen 2017.

Just tyngden av matchen är dock inget som Fredheim och hans mannar har reflektera­t över särskilt mycket.

– Vi har just analyserat Karlstad-matchen (0-0), och tar med oss den fina insatsen därifrån. Matcherna kommer så tätt på varandra just nu att vi inte har hunnit tänka på huruvida det här är en ”stor” match eller inte.

I VFK är lagkaptene­n Mattias Carlsson och Anton Snibb skadade sedan tidigare, men båda testas på den sista träningen. För Carlsson beskrivs chanserna till spel som 50-50, medan det ser något ljusare ut för Snibb.

Fct-tränaren förfogar över en fullt frisk trupp, och då han var nöjd med insatsen mot Karlstad lär det inte bli några större förändring­ar i startelvan.

Fotboll, damer Div 2 Nordvästra Götaland Skoftebyn-skepplanda Skoftebyns damer åkte på en tung förlust senast i seriefinal­en mot Lödöse Nygårds damer. Om man får tro lagets tränare, Patrik Thulin, har dock truppen repat sig ganska väl efter årets första förlust.

– Vi har haft bra fart på

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden