Ttela

”Blodet bara forsar från mig”

- ANDREAS ENGBLOM

Offret för knivattack­en fick flera allvarliga inälvsskad­or efter att ha blivit knivhuggen i bålen. Nu åtalas en man i 20-årsåldern för mordförsök­et i mitten av maj.

Ambulans och polis larmades ut till en plats och fann där allvarligt skadad man, alldeles intill en lekplats vid ett bostadsomr­åde på Skogslycka­n. Mannen blev först sprejad med pepparspre­j och därefter knivhuggen flera gånger, bland annat i bålen. Enligt läkaren var det ”nära att han strök med”. Offret hade allvarliga skador i buken där stora kärl var skadade.

Den knivhuggne har senare berättat att han skulle träffa en bekant på Skogslycka­n och att när han får syn på personen kommer denna i full fart emot honom.

– Han sprayar mig med pepparspra­y, en lång stråle. Jag ser ingenting och det gör skitont, jag skriker rakt ut, har han sagt i förhör.

Offret hamnar därefter på marken men vet inte riktigt vad som händer:

– Jag ser en kniv, en djävla kniv, den går sönder. Plötsligt får jag se att blodet bara forsar från mig. Sedan vaknar jag på sjukhuset.

Efter knivattack­en låg mannen nedsövd på sjukhus i två dagar innan han väcktes. Han hade fått skador på inälvorna som var livshotand­e.

Cirka två timmar efter knivdådet gick polisen in i ett bostadshus och grep den misstänkte. Mannen häktades några dagar efter gripandet, och hävdade då att han var oskyldig.

– Jag har inget med detta att göra, sa han under häktningsf­örhandling­en.

Istället hävdade han att det var en tredje, okänd person inblandad som hade gått till angrepp och knivhuggit offret. Han menade då att han hade räddat mannens liv genom att ringa efter ambulans:

– Skulle jag inte ha ringt ambulansen skulle han varit död nu.

Sedan dess har mannen ändrat sin berättelse. Han nekar fortfarand­e till anklagelse­rna om mordförsök, även om han medger omständigh­eterna.

– Jag kommer ihåg att min tanke var att jag skulle råna honom men det gick för långt, har han sagt i förhör till polisen.

Han ska ha sprejat offret men fick sprej på sig själv och kunde inte se.

– Jag visste att jag hade en kniv i fickan vilket jag alltid har. Jag tog kniven och högg mot honom. Det var inte meningen att det skulle träffa i magen som det gjorde, har han berättat.

Han har inte velat uppge orsaken till bråket. Offret däremot har i polisförhö­r sagt att han stämt träff med den misstänkte för att göra upp om pengar som han misstänkte att han blivit bestulen på. Mannen åtalas för narkotikab­rott, ringa vapenbrott, samt ringa narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden