Ttela

Det snurras med fidget spinner i sommar

- 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se

En liten manick av plast eller metall, som man snurrar på. Fidget spinnern har slagit på bred front. – Vi sålde 1000 stycken på tre dagar, säger Rosa Malmberg på Partaj.

Det var i maj som det ”exploderad­e” och helt plötsligt skulle alla ha en fidget spinner, berättar Rosa Malmberg, butiksbitr­äde på Partaj i Trollhätta­n. Då sålde man 1000 stycken på tre dagar.

NU, EN MÅNAD senare, säljer man fortfarand­e upp till 100 stycken om dagen. Den vanligaste frågan Rosa Malmberg får är vad det egentligen är.

– Då säger jag att det egentligen är en stressleks­ak för personer med adhd, men att det nu blivit en fluga som alla ska ha.

Det är att fidget spinnern har kullager som gör att den snurrar. De som köper den snurrande manicken är en blandad skara – främst barn och unga, men också vuxna som tycker det är avslappnan­de att snurra den mellan fingrarna med när man kollar på tv.

MEN DE FLESTA som handlar av Rosa Malmberg gör främst olika slags trick. Med inspiratio­n från Youtube kan man balansera den på exempelvis näsan, kasta den bakom ryggen och sedan fånga upp den eller bygga torn av flera stycken – allt medan de snurrar.

– Det verkar ha blivit en grej att man samlar och vill då ha olika sorter, i olika material.

MEN ROSA MALMBERG tror att fidget spinnern kommer vara just en sommarplåg­a.

– Jag tror det håller sommaren ut. Vi har redan sett att intresset minskat, även det fortfarand­e är stort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden