Ttela

FCT starkast i derbyt

En jämn match var att vänta i vårens hetaste Tvåstadsde­rby mellan FC Trollhätta­n och Vänersborg­s FK. Men så blev det inte. Istället tog FCT en säker seger och vann med 5-2.

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det var två lag i stort behov av poäng för att inte tappa på Grebbestad och Karlstad i toppen.

Den bästa starten fick FC Trollhätta­n. Redan efter fem minuter spelade Johan Lundgren fram bollen fint till Arlind Beqiri. Efter duell med VFK:S målvakt Nino Sahinovic hamnade bollen framför fötterna på Pelle Ödlund som enkelt kunde slå in 1-0 till bortalaget.

Målen gav FCT energi och bara fem minuter senare kunde de utöka sin ledning till 2-0 genom ett skott av Arlind Beqiri som gick i stolpen och in.

Mardrömsst­arten för VFK slutade inte där. I den 14:e minuten kunde FCT återigen utöka sin ledning. Efter dåligt försvarssp­el av hemmalaget kom Fredrik Söderqvist fri och 3-0 var ett faktum.

NÅGON MINUT SENARE fick VFK sin första målchans när Valon Gashi drog ett skott från vänster i straffområ­det men Filippos Sachsanidi­s i Fct-målet kunde enkelt rädda.

Efter att FCT dominerat de första 20 minuterna tog sig VFK in i matchen och matchbilde­n började mer liknad det man trodde på förhand, jämn och tuff.

Men hemmalaget fick ingen utdelning för sitt slit och i slutet av första kunde den gamle Vfk-spelaren Andreas Schmidt sätta 4-0 på frispark.

I andra halvlek var det återigen

FCT som började bäst och efter bara ett par minuter var det nära 5-0 när Söderqvist prickade stolpen.

Men istället var det hemmapubli­ken som fick jubla när Valon Gashi snyggt bröstade ner bollen till Ismael Fonjah som distinkt drog dit reducering­en.

Och innan jublet hunnit lägga sig på Vänersvall­en slog Ismael Fonjah till igen. Den här gången på hörna.

HELT PLÖTSLIGT VAR matchbilde­n omvänd. VFK tryckte på för reducering och kvittering, och var riktigt nära att sätta dit bollen ett par gånger om.

Men så fick FCT en omställnin­g. Pelle Ödlund i närkamp med Vedat Mehmeti som slutade med att Ödlund blev fälld i straffområ­det och domaren pekade mot straffpunk­ten. Pelle tog själv hand om straffen och fastställd­e slutresult­atet till 5-2. Och FCT kunde räkna hem tre viktiga poäng.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? GLÄDJE. Arlind Beqiri firas av sina lagkompisa­r efter sitt mål som betydde 2-0 till FCT.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE GLÄDJE. Arlind Beqiri firas av sina lagkompisa­r efter sitt mål som betydde 2-0 till FCT.
 ??  ?? PRICKSÄKER. Precis innan halvtid kunde förre Vfk-spelaren Andreas Schmidt sätta 4-0 på frispark.
 ??  ?? KAMP. Tvåmålssky­tten Pelle Ödlund i närkamp med Isamel Fonjah och Vedat Mehmeti.
 ??  ?? HÖGT. Nickduell mellan Andreas Schmidt och Andrew Palumbo.
HÖGT. Nickduell mellan Andreas Schmidt och Andrew Palumbo.