Ttela

Fira med G&t-glass och Holmströms sill

”Både svalkar och plussar på den allmänna yran (eller yrseln, välj själv...).”

-

Handen på hjärtat: när smaskade ni i er en gin & tonic-glass senast? Den tar inte längre tid att förbereda än en vanlig som hälls i glas, men bjuder definitivt på ett betydligt större överraskni­ngsmoment. Som bonus både svalkar och plussar den på den allmänna yran (eller yrseln, välj själv). Den som ännu inte fattat hur gott det är med gurka ihop med gin och tonic får här sin stora chans att se en ny värld öppnas...

ANNARS ÄR VÄL midsommar en tid där vi som mest vårdar våra traditione­r. Sill och jordgubbar vill vi till exempel ha.

Jag är inte någon jättehejar­e på egna sillinlägg­ningar, men när det plingar till i inkorgen på jobbet och mästerkock­en Stefan Holmström singlar in ett sillrecept så där lite i förbifarte­n blir man ju nyfiken. Den största utmaningen är att skiva några färggranna rotfrukter så tunt som det går. En kvart senare är det klart att serveras. Givetvis till nykokta små

färskpotat­isar, kall öl och – såklart – en liten visa till snapsen.

Förra året fick ni texten till Halmstadvi­san, här kommer en ny – även denna gång med viss geografisk anknytning. Det är bara att harkla sig, höja glaset och sjunga på. Skååål!

Sen då? Jo, de obligatori­ska jordgubbar­na får här samsas med hallon. I brist på egna färska går det alldeles utmärkt bra med djupfrysta. De ska inte synas, bara fylla ut.

DEN SOM HAR tid gör sina egna marängbott­nar, annars köper man färdiga. Börja med chokladkrä­men. Den behöver stå och samla ihop sig nån timme innan man brer på.

Sen är det bara att vispa, röra, dekorera och njuta...

 ?? Bild: ULLAMI NYHUUS ?? LIVET PÅ EN PINNE! Gin & tonic-glass med finfina gurkskivor. Som gjord att svalka sig med efter små grodorna.
Bild: ULLAMI NYHUUS LIVET PÅ EN PINNE! Gin & tonic-glass med finfina gurkskivor. Som gjord att svalka sig med efter små grodorna.
 ??  ??
 ??  ?? DRÖMTÅRTA. Mörk choklad, hallon, jordgummar, maräng och mycket grädde. Svårslaget.
DRÖMTÅRTA. Mörk choklad, hallon, jordgummar, maräng och mycket grädde. Svårslaget.
 ??  ?? MÄSTERLIG. Stefan Holmströms sill. Galet gott, sa Bull.
MÄSTERLIG. Stefan Holmströms sill. Galet gott, sa Bull.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden