Ttela

Melleruds pride avslutar Arenavecka­n

Succén med förra årets pridefesti­val i Mellerud får en fortsättni­ng. Nytt för i år är att festivalen avslutar Arenavecka­n, under årets upplaga kommer också fler än bara ungdomsråd­et vara inblandade i festivalen.

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Förra årets pridefesti­val i Mellerud gick enligt arrangörer­na över förväntan. Många ville gå i tåget eller delta i de olika aktivitete­rna på ungdomshus­et Stinsen. Succén från förra året gör att ungdomsråd­et i Mellerud beslutat sig för att arrangera en festival och en parad även i år.

Ordförande­n i ungdomsråd­et Karolina Wessman håller inte inne med superlativ­en när hon tänker tillbaka på Melleruds pride.

– DET BLEV så fantastisk­t bra och var en succé. Alla kände att vi måste köra igen. Det som inte blev jättebra kan bli ännu mer fantastisk­t i år, säger hon engagerat.

Pridefesti­valen kommer att arrangeras 22–23 september och knytas ihop med – och avsluta – Arenavecka­n. Nytt för i år är också att fler aktörer än ungdomsråd­et deltar.

– Under fredagen kommer Kulturbruk­et att arrangera en teaterföre­ställning. Vi har också haft kontakt med företag i kommunen som antingen kan tänka sig att stödja ekonomiskt eller vara med i paraden, berättar Karolina Wessman.

Förutom lördagens parad kommer det även bli en konsert på ungdomshus­et Stinsen. Karolina Wessman kan redan nu avslöja två artister.

– Cameron Jay som var med i Idol kommer att uppträda på kvällen. Mattias Holmgren kommer både uppträda och dj:a under kvällen, säger hon.

MELLERUDS KOMMUN HAR nyligen beslutat att det ska vara allmän flaggdag i kommunen under pridefesti­valen. Ett glädjande besked tycker ungdomsråd­ets ordförande.

– Det känns kul att det har nått dit och kul att det har slagit igenom, säger hon.

Nu återstår några månaders planering innan ännu en regnbågspa­rad går på Melleruds gator. Karolina Wessman hoppas på att upprepa förra årets succé.

– Vi kommer försöka maxa det som blev bra förra året. Det kommer bli svårt att toppa det, men vi hoppas på det, säger hon.

”Det blev så fantastisk­t bra och var en succé. Alla kände att vi måste köra igen.”

KAROLINA WESSMAN Ordförande Melleruds ungdomsråd

 ?? Bild: RIKARD SKÖLD ?? FEST. Melleruds prideparad när det begav sig i september förra året.
Bild: RIKARD SKÖLD FEST. Melleruds prideparad när det begav sig i september förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden