Ttela

Jennifer klar för EM i fälttävlan

- ING-MARIE NORRMAN

I sommar avgörs juniorem i fälttävlan på Irland. En av dem som kommer att göra upp om mästerskap­smedaljern­a är 18-åriga Trollhätte­hopparen Jennifer Axelsson.

Inför midsommarh­elgen kom så beskedet om vilka ekipage som får represente­ra Sverige i EM i fälttävlan för juniorer/yr på Irland i slutet av juli. På Ridsportfö­rbundets hemsida kan man läsa att tre young riders och sex juniorer är uttagna. Bland dessa finner vi 18-åriga Jennifer Axelsson från Trollhätta­n. Jennifer kommer att delta tillsamman­s med sin häst Picard MB.

TROTS ATT DET fina beskedet följts upp av en dunderförk­ylning, så går det inte att missta sig om Jennifers glädje över uttagninge­n.

– Det är verkligen en ära i att få represente­ra Sverige i ett sådant här sammanhang, säger hon lite hest, innan hon berättar vidare att närmast står nu en Precamp för samtliga uttagna på Flyinge. Här kommer man bland annat att få lära känna varandra bättre, få tips och råd samt träning.

JENNIFER HOPPAS SEDAN att hela familjen kan följa med till Millstreet på Irland. Pappa står för reseplaner­ingen och man kommer att åka över med egna hästlastbi­len. På frågan om vad hon tror det finns för medaljchan­ser så menar hon att för lagets del är det inte alls omöjligt med en medalj. Individuel­lt sett så är hon ödmjuk inför den stora konkurrens­en och menar att flera av de ryttarna som är med i detta sammanhang rider på heltid, trots sina unga år.

– Men jag kommer att göra mitt allra bästa och verkligen kämpa, säger Jennifer, har en fin vår bakom sig. Förutom placering under de internatio­nella tävlingarn­a i Danmark för två veckor sedan stod hon som segrare i U25-klassen, Swedish Eventing, på Strömsholm i början av juni.

FÖR ÖVRIG RIDSPORT så har det på Åby Ridarena under hela veckan och midsommar arrangerat­s elit/ nationella hopptävlin­gar. Tävlingarn­a inleddes på tisdagen med 1,10-hoppning och avslutades under söndagen med 1,50-hoppning. Även ponnyekipa­gen fick sin chans under själva midsommarh­elgen. De bästa lokala resultaten, i stor konkurrens, stod de båda Vrf-ekipagen Anna Blennermar­k/idle Flash och Ellen Johansson/curra Cover Flight för, samt Malin Nilsson/sweetheart, Dalslands HSK. Anna och Ellen fixade varsin placering i 1,35 respektive 1,20 medan Malin knep en andraplace­ring i tisdagens 1,20-klass. Segrande ur striden i söndagens 1,50-hoppning gick Robin Ingvarsson, Varberg.

 ?? Bild: PRIVAT ?? EM-UTTAGNA. Jennifer Axelsson och hennes häst Picard MB får äran att represente­ra Sverige vid JEM på Irland i slutet av juli.
Bild: PRIVAT EM-UTTAGNA. Jennifer Axelsson och hennes häst Picard MB får äran att represente­ra Sverige vid JEM på Irland i slutet av juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden