Ttela

”Finns det något ljuvligare?”

- NANNA NILSSON 0520-42 26 00 nanna.nilsson@ttela.se

TTELA har fått in många bilder till tävlingen ”Vilken är din favoritblo­mma?”, där läsarna har chans att vinna trisslotte­r.

Ett av flera bidrag som kommit in är Herrljunga­bon Annica Arnborgs bild på rosavita tusensköno­r.

– Det finns en sägen, jag vet inte vart den kommer ifrån, men den säger att för varje barn som går bort växer det upp en tusensköna. Det gör att tusensköna­n tilltalar mig extra mycket, det känns i hela kroppen, förklarar hon.

Annica Arnborg fotar ofta blommorna, speciellt de som sticker ut. Tanken var att de skulle blomma i rabatten, men de spred sig över hela gräsmattan.

– DE VERKAR trivas där de kan växa i frihet. Klipper man gräsmattan kommer de tillbaka redan nästa dag, säger Annica Arnborg.

Ingela Sandgren från Trollhätta­n bidrog med en bild på bland annat blåsippor, som under våren blommade i hennes trädgård.

– Färgen, jag älskar färgen. Den lyser så starkt på våren, då det inte är så mycket annat som finns. Den ger hopp om både vår och sommar, säger hon.

STYVMORSVI­OL OCH smörblomma hör till några av Ingela Sandgrens andra favoritblo­mmor, detta eftersom att smörblomma­n lyser som en sol trots att vädret är mulet.

TTELA vill gärna ha in fler bidrag som dessa, den 11 augusti avgörs vilka tre som vinner två trisslotte­r vardera. Skicka in en bild på din favoritblo­mma och några rader varför det är din favorit till lasarbild@ttela.se.

Man kan bidra med max tre bilder per person. Glöm inte skriva med namn, adress och telefonnum­mer.

 ?? Bild: PRIVAT ?? TUSENTALS. ”Min absoluta favoritblo­mma är tusensköna som blommar året om här hos mig i min trädgård i just tusental”, säger Annica Arnborg om sin favoritblo­mma.
Bild: PRIVAT TUSENTALS. ”Min absoluta favoritblo­mma är tusensköna som blommar året om här hos mig i min trädgård i just tusental”, säger Annica Arnborg om sin favoritblo­mma.
 ?? Bild: PRIVAT ?? ÄLSKADE BLÅSIPPOR. ”Finns det något ljuvligare på våren?”, säger Ingela Sandgren om en av sina favoritblo­mmor.
Bild: PRIVAT ÄLSKADE BLÅSIPPOR. ”Finns det något ljuvligare på våren?”, säger Ingela Sandgren om en av sina favoritblo­mmor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden