Ttela

LNIK utklassade Åsebro Brålanda Matchfakta

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Efter tolv minuters spel hade Lödöse/nygård redan gått i från till 4-0. Resten av matchen handlade sedan mest om hur stor bortaseger­n skulle bli.

– Vi hängde inte med i dag, konstatera­r Morgan Jacobsson.

Vi spolar tillbaka bandet till premiäromg­ången. Lödöse/nygård tog då emot Åsebro Brålanda på Strömsvall­en, och det var först efter en jämn och tajt fotbollsma­tch som hemmalaget kunde inkassera en 4-2-seger.

KÄNSLAN VAR DÅ att lagen var ganska jämbördiga, men sedan dess har de minst sagt gått åt olika håll i tabellen. Åsebro Brålanda har haft svårt att göra sig gällande, och låg inför kvällens returmöte mot LNIK sist, medan kombattant­en gått som tåget fram tills förra omgången, då man stötte på patrull mot TFK/HIS/TBIS (1-3).

ATT DET VAR toppen mot botten märktes på Rudevi, då gästerna körde över hemmalaget och ledde med 4-0 efter tolv minuter och 6-0 i ÅIF/BIF-LNIK 0-10 (0-6) Målen: 0-1 (1) Rebecca Heinerås, 0-2 (3) Matilda Johansson, 0-3 (8) Matilda Johansson, 0-4 (12) Embla Petersdott­er, 0-5 (30) Tilda Magnusson Tell, 0-6 (33) Jennifer Thiel, 0-7 (55) Rebecca Heinerås, 0-8 (59) Matilda Johansson, 0-9 (64) Evelina Löfström, 0-10 (90) Tilda Magnusson Tell. Domare: Ali Haidar Jassim. Publik: 45. halvtid, innan fyra ytterligar­e bortamål efter paus skrev slutresult­atet till 10-0 till den nygamla serieledar­en.

– Det var skönt att studsa tillbaka så snabbt efter debaclet i förra matchen. Tjejerna gör en otroligt bra match, och vi kunde ha gjort ännu fler mål, säger LNIK;S huvudträna­re Torben Christense­n, vars tränarkoll­ega i Åsebro Brålanda, av förklarlig­a skäl, inte var lika nöjd.

– Det känns helt tomt just nu. De var bättre än oss på alla punkter, vi hängde inte med, säger Morgan Jacobsson.

?? Bild: JERRY LOVBERG ?? MÅLSKYTT. Evelina Löfström gjorde ett av sitt lags tio mål när Lödöse/nygård besegrade Åsebro Brålanda.
Bild: JERRY LOVBERG MÅLSKYTT. Evelina Löfström gjorde ett av sitt lags tio mål när Lödöse/nygård besegrade Åsebro Brålanda.