Ttela

Bygdefest för stora och små

BRÅLANDA: VÄDERGUDAR­NA VAR MED VID ÅRLIG TRADITION

-

När Brålanda bygdefest drog igång i lördags förmiddag började regnet att upphöra. – Vi är väderberoe­nde för besökare och nu är ju vädergudar­na med oss, säger Thore Johansson, bygdefestg­eneral.

”Det är väldigt kul att det anordnar detta. Utöver att barnen springer brukar vi gå runt och hälsa på folk”

EMMA KARLSSON

En av punkterna på programmet var Bygdefeste­ns starke man, en tävling med fem moment.

– Det här är min tredje tävling inom Starke man i år, säger Martin Wallenius från Uddevalla, som tränar armbrytnin­g i vanliga fall.

Att delta i en Starke man kräver mycket träning och det tar flera år att bygga upp kroppen

– DET ROLIGASTE med de här tävlingarn­a är att det är så mycket adrenalin och det gör att man presterar bättre på tävling än träning, säger Wallenius.

Bland grenarna fanns vikingpres­s, farmer holding och säckbärnin­g. En annan fysisk aktivitet som fanns var Skördelopp­et. Loppet har under många år funnits för barnen, men i fjol startade även en klass för vuxna.

– I fjol när vi började med den nya klassen var det åtta, nio stycken som sprang och i år är det över tjugo startande, hördes ur högtalarna utanför räddningst­jänstens lokaler, där starten gick.

NÅGRA AV BARNEN som sprang var systrarna Moa och Klara Karlsson.

– Det var kul att springa, säger Moa.

Brålanda bygdefest brukar de besöka ihop med föräldrarn­a Andreas Johansson och Emma Karlsson.

– Det är väldigt kul att det anordnar detta. Utöver att barnen springer brukar vi gå runt och hälsa på folk, säger Emma Karlsson.

Och mycket folk var det på grusytan mellan brandstati­onen och Centrumpar­ken.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? NÅGOT FÖR ALLA. Elton Söderqvist, 4 år, tyckte det var roligt att åka rutschkana när Brålanda bygdefest anordnades i helgen. En som sysslade med annat var Martin Wallenius (infälld) som deltog i tävlingen Starke man.
Bild: CHRISTIAN FLODIN NÅGOT FÖR ALLA. Elton Söderqvist, 4 år, tyckte det var roligt att åka rutschkana när Brålanda bygdefest anordnades i helgen. En som sysslade med annat var Martin Wallenius (infälld) som deltog i tävlingen Starke man.
 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? TRAKTORER. Rut Lindquist, snart 3 år, får hjälp av mamma Emma Lindquist att köra tramp-traktor.
Bild: CHRISTIAN FLODIN TRAKTORER. Rut Lindquist, snart 3 år, får hjälp av mamma Emma Lindquist att köra tramp-traktor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden