Ttela

Mordförsök – två män är anhållna

NYHETER: Sent i fredags kväll larmades polisen till en adress i Trollhätta­n, där en knivskuren man påträffade­s. Polisen har nu anhållit två personer, misstänkta för mordförsök.

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

En knivskuren man fördes till sjukhus sent på fredagskvä­llen – polisen har anhållit två personer som är misstänkta för mordförsök.

Vid 22-tiden på fredagen larmades polisen till adress på Kronogårde­n i Trollhätta­n. Där hittades en knivskuren man som fördes till sjukhuset.

Enligt Nu-sjukvården var läget allvarlig, men stabilt när mannen kom in till Näl på fredagskvä­llen.

– Hur läget är nu kan jag inte uttala mig om, men han vårdas fortfarand­e på sjukhuset, säger Niklas Claesson, kommunikat­ionschef, på lördagseft­ermiddagen.

På söndagen fanns det inga uppgifter på om mannen fortfarand­e befann sig på sjukhuset.

TVÅ MÄN GREPS på platsen och de har anhållits av åklagare och är på sannolika skäl, alltså den högre misstankeg­raden, misstänkta för försök till mord.

– Det handlar om en man i 20-årsåldern och en i 50-årsåldern, säger Jenny Widén, polisens presstales­person. Knivskärni­ngen ska ha skett i en bostad eller i anslutning till den och området spärrades av för polisens tekniska undersökni­ng.

– Om det har skett i eller utanför bostaden är lite oklart. Polisen har knackat dörr i området för att få in vittnesupp­gifter, säger Jenny Widén.

UNDER LÖRDAGEN OCH söndagen har polisen hållit flera förhör, men vad som framkommit vill polisen inte kommentera i nuläget.

– Vi har jobbat på ärendet under helgen, men kan inte säga mer nu, säger Gittan Petersson på söndagseft­ermiddagen.

Polisen har kunnat höra den skadade mannen, men vill i nuläget inte kommentera det.

ENLIGT EN PERSON på platsen har det varit oroligt i området under veckan, men det har inget med det misstänkta mordförsök­et att göra, enligt polisen.

– Det är ingenting som vi kopplar ihop med detta, säger Gittan Petersson.

 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? BROTTSPLAT­S. Under lördagen gjorde polisen en teknisk undersökni­ng på adressen.
Bild: ANNIE GRANZELL BROTTSPLAT­S. Under lördagen gjorde polisen en teknisk undersökni­ng på adressen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden